%ce%bc%cf%80%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%83-1-768x445

Ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο ότι στο σύνολο των υφιστάμενων κτηριακών υποδομών της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας απορροφήθηκαν όλα τα προνήπια της Περιφερειακής Ενότητας, στο πλαίσιο της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης και εγγραφής τους στα νηπιαγωγεία.

Μετά την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Καβάλας Κώστας Μπαντίκος, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε προχθές  στα τοπικά μέσα, κοινοποίησε τα στοιχεία που προέκυψαν μετά τις αλλαγές.

ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ

«Όλα τα προνήπια της Π.Ε. Καβάλας έχουν απορροφηθεί στις υφιστάμενες κτηριακές υποδομές που έχουμε. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε μια αύξηση του μαθητικού δυναμικού σε σχέση με το 2017 της τάξης των 296 παιδιών, προς το παρόν, γιατί θα υπάρξουν και ετεροχρονισμένες εγγραφές που θα διαχειριστούμε στη συνέχεια.

Εμείς θα φροντίσουμε να κάνουμε αυτό που πρέπει, να φτιάξουμε δηλαδή και εκείνες τις συνθήκες που θα δώσουν τη δυνατότητα αποτελεσματικότερης λειτουργίας των τμημάτων μ’ ό,τι υλικοτεχνικό χρειαστεί», ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του για το θέμα ο κ. Μπαντίκος.

ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ

Μιλώντας για τα έργα σε δυο δημοτικά σχολεία της πόλης, το 21ο και το 12ο, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, αναφέρθηκε σε ποια σχολεία θα μεταφερθούν οι μαθητές τους.

«Για το 21ο, πρόκειται περί ανάπλασης του υπάρχοντος κτηρίου εσωτερικά που σύμφωνα με τα δεδομένα από τον δήμο θ’ αρχίσει μέσα στο καλοκαίρι και είμαστε στη διαδικασία μετακόμισης. Για όσο χρειαστεί να γίνει το έργο (δυο χρόνια περίπου)  το μεγαλύτερο τμήμα του 21ου θα μεταφερθεί στο 22ο και τρία τμήματά του θα πάνε στο 19ο δημοτικό σχολείο», επισήμανε σχετικά ο Κώστας Μπαντίκος.

ΠΡΩΗΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΗΣ ΤΣΟΛΑΚΗ

«Στο 12ο δημοτικό έχουμε ένα έργο που χρονίζει, όπου θα γίνει βιοενεργειακή αναβάθμιση με πολλές παρεμβάσεις και θα αποτελέσει κόσμημα για την πόλη μας. Σε συνάντηση που κάναμε στο δημαρχείο είπαμε ότι η επικρατέστερη λύση είναι η μεταφορά των μαθητών σε άλλα σχολεία, ενώ η λύση πρωί – απόγευμα δεν προκρίνεται. Εκεί που μπορούμε να μεταφερθούμε, με όποιες δυσκολίες, είναι στο 15ο δημοτικό τρία τμήματα και τα υπόλοιπα στο 25ο, στην Υψηλάντου. Ένα θέμα που προέκυψε ήταν του νηπιαγωγείου και καταλήξαμε ότι ο πρώην παιδικός της Τσολάκη, όπου έχουμε άδειο κτήριο, έχει καλή υποδομή άρα μπορούν να πάνε εκεί τα 32 παιδιά. Υπάρχουν ενστάσεις και αντιρρήσεις από γονείς βέβαια και τις εξετάζουμε. Από την άλλη ίσως γίνει τμηματικά το έργο, δηλαδή κατά το ήμισυ, αλλά αυτό θα το πουν οι τεχνικοί. Δεν έχουμε χρονοδιαγράμματα για το 12ο, ο δήμος αισιοδοξεί για έναρξη των εργασιών ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι. Χρειάζεται υπομονή και κατανόηση απ’ όλους, για να γίνει με τον καλύτερο τρόπο», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Κώστας Μπαντίκος.

Προηγούμενο άρθροΆνοιξαν τις πύλες τους τα Λασπόλουτρα Κρηνίδων
Επόμενο άρθροΣυμμετέχει ο Δήμος Νέστου στο Συλλαλητήριο της Τετάρτης