organismos119-604x402

Ως συνήθως στην εποχή μας οι υπεύθυνοι πράττουν και οι υπόλοιποι κάνουν κριτική. Ο κατά τα άλλα συμπαθής πρόεδρος των λιμενεργατών κ, Νίκος Παρδαλίδης άσκησε κριτική και απηύθυνε κατηγορίες προς όλους τους τοπικούς φορείς και ιδιαίτερα προς τον ΟΛΚ , για αδράνεια όσο αφορά την ανάπτυξη του Εμπορικού Λιμένα ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β΄. Βέβαια από τον λόγο του απουσίαζε η αυτοκριτική.  Θα προτιμούσαμε η απάντηση –ενημέρωση να γίνει σε απευθείας συνάντηση και όχι μέσω του τύπου, αλλά δυστυχώς ο κ. Παρδαλίδης δεν ανταποκρίθηκε στην  σχετική πρόσκληση.

Γνωρίζει ο κ. Παρδαλίδης ποιοι παράγοντες συμβάλλουν στην ανάπτυξη ενός λιμένα πλέον των  υποδομών. Γνωρίζει ότι σημαντικός παράγοντας για την ανάπτυξη του Λιμένα είναι η ανταγωνιστικότητα της οποίας σημαντική παράμετρος είναι το λιμενικό κόστος. Γνωρίζει ότι το λιμενεργατικό κόστος  είναι το 75-85% του συνολικού κόστους του λιμενικού προϊόντος.

Γνωρίζει ότι η ΟΛΚ ΑΕ διατηρεί τα τιμολόγια της σταθερά από το 2007, παρά την αύξηση του λειτουργικού κόστους  (αύξηση της τιμής των καυσίμων κ.λ.π.), προκειμένου ο λιμένας να διατηρήσει την ανταγωνιστικότητα του. Γνωρίζει  πότε και ποιος ενήργησε για την ένταξη του ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β στα λιμάνια διεθνούς ενδιαφέροντος , ώστε να εξασφαλίσει χρηματοδοτήσεις των έργων. Γνωρίζει πότε και ποιος ενήργησε για την ένταξη του έργου της επέκτασης των βορείων κρηπιδωμάτων , ως έργο γέφυρα του Γ ΚΠΣ. Γνωρίζει πότε και ποιος ενήργησε ώστε να υλοποιηθεί το έργο του αποσπασμένου κυματοθραύστη για την προστασία του Λιμένα. Γνωρίζει με ποιου ενέργειες η κύρια διακίνηση του ΤΑΠ γίνεται από τον Λιμένα ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β

Γνωρίζει ότι ο ΟΛΚ έχει προβεί στην επικαιροποίηση  του προγραμματικού σχεδίου (master plan) και της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) απαραίτητα και σημαντικά εργαλεία για την ανάπτυξη του Λιμένα. Γνωρίζει ότι έχει ενταχθεί μελέτη ύψους 1.000,000€ στο πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων για την κατασκευή κτιριακών και Η/Μ υποδομών στον Λιμένα  ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β.

Εκείνο που σίγουρα δεν γνωρίζει και είναι περίεργο  είναι ότι η διακίνηση των φορτίων στον εμπορικό λιμένα παρουσιάζει αυξητική τάση.  Όσο αφορά τον τρόπο λειτουργίας του Λιμένα Σταυρού, γνωρίζει πολύ καλά , διότι έχει ενημερωθεί    πολλές φορές, ότι η διοίκηση του Οργανισμού έχει κάνει σχετικές παραστάσεις στους αρμόδιους φορείς .

Κύριε Παρδαλίδη καλό θα ήταν όταν ο ίδιος σηκώνετε σύννεφα σκόνης και λάσπης να μην παραπονιέστε ότι δεν μπορείτε να δείτε.

ΕΚ ΤΗΣ ΟΛΚ ΑΕ

Προηγούμενο άρθροΤι κρύβεται πίσω από τις εξαγγελίες Τσίπρα – Έρχονται εκλογές;
Επόμενο άρθροΟ καιρός σήμερα