Το Επιμελητήριο Καβάλας σας ενημερώνει ότι, δημοσιεύθηκε η νέα απόφαση (ΦΕΚ Β’ 1944/13.05.2021) με τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από την Παρασκευή, 14 Μαΐου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 24 Μαΐου 2021 και ώρα 6:00.
Προς τον σκοπό αντιμετώπισης της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 θεσπίζονται έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας ανά πεδίο δραστηριότητας, σύμφωνα με τον ακόλουθο πίνακα:
• Η νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας από την Παρασκευή 14/5 θα αρχίζει στις 00.30.
• Καταργούνται τα sms προς το 13033 και 13032.
• Αίρονται οι περιορισμοί στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις.
• Το λιανεμπόριο επιστρέφει από τις 14/5 στη λειτουργία με τα υγειονομικά πρωτόκολλα χωρητικότητας 1 πελάτη/25 τμ, χωρίς πλέον το click-in-a shop ή το click away.
• Από 1 Ιουνίου τίθεται σε ισχύ το πράσινο πιστοποιητικό.
• Από την προσεχή Παρασκευή μπαίνει σε ισχύ η ελληνική εκδοχή του πράσινου πιστοποιητικού όσον αφορά στις μετακινήσει προς τα νησιά (με εξαίρεση τη Λευκάδα και την Εύβοια), είτε ακτοπλοϊκώς είτε αεροπορικώς. Ο πολίτης που επιθυμεί να ταξιδέψει θα πρέπει να έχει είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού (14 μέρες μετά την 2η δόση) είτε τεστ pcr 72 ωρών είτε rapid test ή self-test 24 ωρών είτε αποδεικτικό νόσησης. Ο έλεγχος των παραπάνω θα πραγματοποιείται υποχρεωτικά από τις αεροπορικές και τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, και υπόχρεοι θα είναι όλοι οι ημεδαποί και αλλοδαποί ταξιδιώτες άνω των 5 ετών.
• Η εστίαση θα παραμείνει χωρίς μουσική καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου.

Προηγούμενο άρθροΟικονομικό Φόρουμ Δελφών- Θεοχάρης: Όλα θα πάνε καλά τη φετινή τουριστική χρονιά, Ενθαρρυντικά μηνύματα από Βρετανία και ΗΠΑ
Επόμενο άρθροΞεκίνησαν από την Π.Ε Καβάλας οι εργασίες στο Λιμάνι της Καβάλας- Video