Προσφάτως αναπαράχθηκε σε διάφορους ηλεκτρονικούς ειδησεογραφικούς ιστοτόπους, όπως και στην προσωπική ιστοσελίδα του βουλευτή Δράμας κ. Θεόφιλου Ξανθόπουλου, επιστολή του Συλλόγου Παραπληγικών του Ν. Δράμας, με την οποία εκφράζονται μομφές αναφορικά με τα συστήματα «SEATRAC» που έχουν τοποθετηθεί σε παραλίες της Π.Ε. Καβάλας.

Σε σχέση με το ζήτημα αυτό θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα εξής: Tα συστήματα «SEATRAC», τα οποία δίνουν τη δυνατότητα σε ΑΜΕΑ να έχουν άμεση και εύκολη πρόσβαση στην θάλασσα, κατασκευάζονται από την εταιρεία TOBEA Ltd, της οποίας επίσημη αντιπρόσωπος για τη Βόρεια Ελλάδα είναι η εταιρεία «ΑΛΚΥΣΤΗΡΕΣ ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗ», με έδρα την Καβάλα. Συνεπώς, η ονομασία «SEATRAC» δεν αποδίδει γενικά κάθε μηχανισμό εύκολης πρόσβασης ΑΜΕΑ στη θάλασσα, αλλά αντιστοιχεί σε συγκεκριμένο προϊόν γνωστής εταιρίας, το οποίο καλύπτεται από ελληνικές, ευρωπαϊκές και αμερικανικές ευρεσιτεχνίες και είναι πλήρως συμβατό με ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα. Συστήματα «SEATRAC», κατασκευής της εταιρείας TOBEA Ltd, έχουν τοποθετηθεί ήδη στις παραλίες Καλαμίτσας και Περιγιαλίου του Δήμου Καβάλας. Μέχρι σήμερα τα συστήματα αυτά λειτουργούν απρόσκοπτα και με απόλυτη ασφάλεια, καθώς συντηρούνται κανονικά από την αποκλειστική αντιπρόσωπό τους – ανάδοχο εταιρεία «ΑΛΚΥΣΤΗΡΕΣ ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗ».

Συνεπώς, όσα αναφέρονται στην προαναφερθείσα επιστολή και σε διάφορες ιστοσελίδες, κατά τα ανωτέρω, δεν αφορούν στην πραγματικότητα τα πιστοποιημένα συστήματα «SEATRAC» που έχουν τοποθετηθεί στις πιο πάνω παραλίες του Δήμου Καβάλας. Αντιθέτως, φέρονται να αφορούν μηχανισμούς άλλης εταιρείας που υφίστανται σε παραλίες εκτός των ορίων και της αρμοδιότητας του Δήμου Καβάλας και που αποδόθηκαν στην προαναφερθείσα επιστολή και στις διάφορες ιστοσελίδες ως «SEATRAC» από προφανή παραδρομή ή σύγχυση. Για τους λόγους αυτούς τόσο ο Δήμος Καβάλας όσο και η εταιρεία «ΑΛΚΥΣΤΗΡΕΣ ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗ» παρακαλούν θερμά τους αρμόδιους να μεριμνήσουν για την αποκατάσταση της αλήθειας, μέσω της δημοσιοποίησης σχετικών διορθωτικών ανακοινώσεών τους.

Ο Δήμος Καβάλας

Η εταιρεία «ΑΛΚΥΣΤΗΡΕΣ ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗ»

Προηγούμενο άρθροΒασίλης Λεμονίδης: Οι φετινές εκπτώσεις άφησαν θετικό αποτύπωμα σε σχέση με πέρυσι
Επόμενο άρθροΥπογραφή σύμβασης του έργου κατασκευή δικτύων αποχέτευσης ομβρίων υδάτων στο Δήμο Παγγαίου, προϋπολογισμού 3.100.000 €