Είναι αισιόδοξα παρήγορο,  πως  παρά το γεγονός ότι χρειάστηκε  ερώτηση μας ,στα πλαίσια του δημοτικού συμβουλίου,  σχετικά με την τύχη της προγραμματικής συμβάσεως που είχαμε σχεδιάσει  και αφορά  την αξιοποίηση του παλαιού νοσοκομείου,  ο δήμαρχος Καβάλας επέδειξε «γρήγορα αντανακλαστικά»  και συζήτησε το θέμα αυτό με τον αρμόδιο υφυπουργό στην τελευταία κάθοδο του στην πρωτεύουσα.

Είναι πλέον βέβαιο ότι η σημερινή κυβέρνηση , όπως άλλωστε είχε δεσμευθεί  σε μέλος της δικής μας διοίκησης  ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης στην συνάντηση που είχαν  με αντικείμενο και το θέμα αυτό στα τέλη του καλοκαιριού, αντιμετωπίζει με εντελώς διαφορετική οπτική το τεράστιο αυτό για την πόλη μας ζήτημα.

Η ευκαιρία αυτή σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χαθεί !

Καλούμε  την νέα δημοτική αρχή  να αξιοποιήσει την προετοιμασία  της διοίκησης μας, τόσο στον τομέα των νομικών χειρισμών και όσων  επιτύχαμε μέσω των αλλεπάλληλων διαπραγματεύσεων της πρώην δημάρχου με τους αρμόδιους υφυπουργούς της προηγούμενης κυβέρνησης, όσο και στον τομέα των τεχνικών προεργασιών και της προσέλκυσης επενδυτών ,  προκειμένου να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός μας  για μια μεγάλη ξενοδοχειακή  επένδυση  στη θέση του παλαιού νοσοκομείου , που θα αλλάξει το  τουριστικό προφίλ της πόλης και θα δώσει άλλη ώθηση στην ανάπτυξη της.

Καλούμε  επιπλέον τον δήμαρχο Καβάλας , αποτάσσοντας δογματισμούς και ιδεοληψίες τύπου «περιφερόμενου τσίρκου» και «επενδύσεων Καλομοίρας» , να βοηθήσει στην δημιουργία ενός φιλικού επενδυτικού κλίματος στον δήμο μας.

Είναι πλέον κοινό μυστικό στους διεθνείς  επιχειρηματικούς και κεφαλαιουχικούς κύκλους ότι η δεκαετία αυτή επενδυτικά  ανήκει στην Ελλάδα. Το νέο περιβάλλον που δημιουργείται απαιτεί την εγρήγορση όλων μας ώστε ο δήμος μας να μην καταστεί ουραγός αλλά αντιθέτως να  πρωταγωνιστήσει σε αυτή την νέα εποχή .Όχι βεβαίως άνευ όρων αλλά στα πλαίσια  μιας αειφόρου και βιώσιμης ανάπτυξης , προς όφελος των δημοτών μας.

 

Ο Δήμος Καβάλας μπορεί. Αρκεί να θέλει κιόλας!

Δημοτική Παράταξη «ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ».

Προηγούμενο άρθροΞάνθη: Παραλίγο νέο Έσσεξ με 80 μετανάστες κλεισμένους σε φορτηγό ψυγείο
Επόμενο άρθροΑ. Δημοσχάκης: “Η έναρξη λειτουργίας της Νοσηλευτικής Σχολής Διδυμοτείχου δεν θα αργήσει”