Οι μέρες για την εταιρία Egnatia Aviation φαίνεται πως είναι πολύ καλές γιατί ο επιμένων νικά. Όπως δηλώνει ο κ. Λυμπεράκης από πλευράς της εταιρείας, που είναι ο Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλους της εταιρίας Egnatia Aviation « Όλα τα χρόνια είχαμε πολλές δυσκολίες αλλά ξεπεράστηκαν αφού βοήθησαν οι τοπικοί παράγοντες και ο υπουργός μας. Φτάσαμε λοιπόν στο στόχο μας και από δω και μετά τα επόμενα βήματα είναι να ξεκινήσουμε μια νέα διαδικασία λιγότερο χρονοβόρα απ την προηγούμενη και ένα ανενεργό αεροδρόμιο θα γίνει ενεργό.

Είναι μια διαδικασία που δεν εξαρτάται από μας τόσο , όσο από την ΥΠΑ, αν και στις συζητήσεις που έχουμε κάνει με τους υπεύθυνους , μας είπαν ότι θα υπάρξει και εκεί μια σχετική ταχύτητα, οπότε χωρίς να μπορώ να πω ακριβώς πότε, θα ξεκινήσει το πρόγραμμα όπως είναι φτιαγμένο και στο εγγύς μέλλον θα υπάρξουν ανακοινώσεις για το τι πρόκειται να συμβεί. Από την πλευρά μας δεν είμαστε 100% έτοιμοι , υπο την έννοια όλα τα απαραίτητα έγγραφα έχουν γίνει, αλλά μέρος αυτών των διαδικασιών πρέπει να αναμορφωθούν με την είσοδό μας στο αεροδρόμιο, για να πάρουμε τα χαρακτηριστικά της περιοχής , προκειμένου να κατατεθούν όλες οι αιτήσεις και τα έγγραφα που πρέπει να εκπονηθούν για να εγκριθεί το αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα».

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Και πρόσθεσε πως «Στην περιοχή μας όμως δεν βλέπουμε ιδιαίτερες προτάσεις ανάπτυξης, πόσο μάλλον σαν αυτές που ολοκληρώνουν ένα κύκλο διαδικασιών και μπαίνουν σε εφαρμογή. Δυστυχώς για την περιοχή μας είναι σπάνιο να γίνεται κάτι τέτοιο. Ίσως αυτό να είναι μια έμπνευση για περισσότερες αναπτυξιακές δραστηριότητες. Αυτό θα σημαίνει αναπτυξιακά για την περιοχή μας ότι θα μεγαλώσει αυτή οι σχολή και θα γίνουν και άλλες. Εξ ορισμού ένα αεροδρόμιο ωφελεί πάντοτε ένα κόμβο. Δεν είναι τόσο η Εγνατία που θα εγκατασταθεί στο αεροδρόμιο , αλλά πόσο θα μεγαλώσει εκεί. Είναι οι παρεμφερείς δραστηριότητες οι οποίες βρίσκοντας ένα χώρο , μπορούν αν έρθουν και να κουμπώσουν. Πρίν την υπογραφή και κατοχύρωση του διαγωνισμού, έχουν έρθει σε επαφή μαζί μας διάφοροι φορείς, που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν και τις δικές τους δραστηριότητες. Θα είναι παρεμφερείς με την αεροπορία που ίσως να μήν είχαν τον τρόπο να εγκατασταθούν κάπου. Οπότε αποδεικνύεται ότι το αεροδρόμιο είναι ένας κόμβος, συγκοινωνιακός, επιχειρηματικός, επικοινωνιών κλπ».

Η ΕΞΕΛΙΞΗ

Ακολούθως ανέφερε ότι «Θα δούμε πολλά πράγματα στον Αμυγδαλεώνα στην εξέλιξη αυτού του project, αλλά έχουμε πολλά χρονιά μπροστά μας. Το αεροδρόμιο βέβαια θα είναι στην υπηρεσία του κράτους όπως και όλα τα αεροδρόμια . Σε μια κατάσταση όπου απαιτηθεί όλοι οι φορείς θα είναι στην διάθεση του κράτους και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Θα δημιουργηθούν βεβαίως και πολλές θέσεις εργασίας. Ισχύει ότι ισχύει και για την επιχειρηματικότητα, αλλά για μένα δεν είναι η ουσία αυτό που αξίζει σ αυτό το εγχείρημα. Εμένα με ενδιαφέρει περισσότερο, ότι γίνεται ένας χώρος όπου αποκτάται τεχνογνωσία. Η Καβάλα έχει αποκτήσει μικρή αεροπορική τεχνογνωσία, έστω μικρή. Πολλοί καβαλιώτες που εκπαιδεύτηκαν στο συγκεκριμένο χώρο , σήμερα δουλεύουν στο εξωτερικό ή σε άλλες εταιρίες. Οπότε δεν είναι μόνο οι θέσεις εργασίας που δημιουργεί η Egnatia Aviation στην Καβάλα, αλλά είναι και η γνώσεις που αποκτούν πολλοί που ασχολούνται με τον συγκεκριμένο χώρο και βρίσκουν δουλειές παντού. Και αυτό είναι μια ανακύκλωση στους χώρους δουλειάς. Θα δημιουργηθεί μια ροή στις γνώσεις και θέσεις εργασίας.

Πλέον στην Καβάλα θα έρχεται και νέος κόσμος που θα δώσει άλλη εικόνα στην πόλη».

Προηγούμενο άρθροΚαλή η επιβατική κίνηση τις ημέρες των γιορτών στα ΤΑΞΙ της Καβάλας
Επόμενο άρθροΈκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού