%ce%ba%cf%81%ce%bf%ce%ba%ce%af%ce%b4%ce%b7%cf%82-800x445

Όπως αναφέραμε και χθες, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας Αναστάσιος Καρασαββόγλου επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στον τοπικό Τύπο τις φήμες οι οποίες είχαν κυκλοφορήσει το τελευταίο διάστημα ότι ο υπεύθυνος του Ογκολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Δημήτρης Κασαράκης επιστρέφει στην οργανική του θέση στο «Θεαγένειο» Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Έτσι, αν επιστρέψει ο κ. Κασαράκης στο Θεαγένειο θα μείνει το Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Καβάλας με μόλις μία επίκουρο ογκολόγο, την κ. Ελένη Χαμαλίδου. Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Ξενοφών Κροκίδης σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Καβάλας  χαρακτήρισε αντιδεοντολογική την στάση του κ. Κασαράκη που ενημέρωσε την τελευταία στιγμή την Διοίκηση του Νοσοκομείου καβάλας για την επιστροφή του στο «Θεαγένειο».

Συγκεκριμένα είπε ότι «το χημειοθεραπευτικό τμήμα είναι στελεχωμένο με τρεις συναδέλφους, τον κ. Κασαράκη ο οποίος είναι μόνιμος γιατρός του ΕΣΥ στο Θεαγένειο, μία επικουρική γιατρός και μία γενική γιατρός διευθύντρια στο βαθμό που τοποθετήθηκε να επικουρεί τους δύο που προανέφερα. Με μία τριάδα γιατρών αντιμετωπίζουμε την πλειάδα των ασθενών από Καβάλα, Δράμα, Ξάνθη και μέρος του νομού Σερρών, αλλά κανένας δεν είναι δικός μας. Ακόμη και η γενική γιατρός είναι αποσπασμένη. Άρα, με ξένα κόλλυβα προσφέρουμε υπηρεσίες και καλώς το κάνουμε. Τώρα ήρθε κι αυτή η ξαφνική απόφαση του Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας  κ. Πλωμαρίτη που μέσα έχει και μία αίτηση του συναδέλφου για τη μετακίνηση στην οργανική του θέση. Παρόμοια τερτίπια του κ. Κασαράκη είχαμε και στο παρελθόν αλλά τελικά δεν υλοποιήθηκαν. Τώρα τα πράγματα αλλάζουν. Τώρα οι όροι με τους οποίους γυρνάει ο συνάδελφος είναι διαφορετικοί. Είναι, πλέον, διευθυντής στο βαθμό, θα γυρίσει για να διευθύνει μία από τις τρεις ογκολογικές κλινικές του Θεαγένειου. Και είπε μάλιστα ο κ. Πλωμαρίτης ότι «ναι, καλά είναι οι δύο ογκολόγοι αλλά και ένας μπορεί να κάνει», άρα εκείνο που θεωρώ ότι ήταν το αίτημα της χθεσινής (σ.σ. προχθεσινής) σύσκεψης στην οποία συμμετείχαν και οι 4 βουλευτές του νομού και εκπρόσωπος της Δημάρχου και εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη κι εγώ και ο σύλλογος εθελοντών κατά του καρκίνου, φυσικά και ο διοικητής και οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Νοσοκομείου, είπαμε να πιέσουμε ο καθένας με τον δικό του τρόπο τον κ. Πλωμαρίτη για να αλλάξει την απόφαση. Η αίσθησή μου είναι ότι ο κ. Πλωμαρίτης μάλλον δεν θα την αλλάξει και πρέπει να πάει εκεί γιατί το μοναδικό ογκολογικό νοσοκομείο της βόρειας Ελλάδας έχει ανάγκη».

«ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΜΕ»

Πρόσθεσε δε πως «Το παράπονο το οποίο εκφράστηκε και από τη διοίκηση κι απ’ όλους είναι ότι δεν έχει ενημερωθεί το Νοσοκομείο της Καβάλας για το αίτημα του συναδέλφου. Οποιοσδήποτε συνάδελφος μπορεί να έχει προσδοκίες αλλά ενημερώνουμε. Είναι στη δεοντολογία και την ιατρική αλλά και τη δημοσιοϋπαλληλική. Ο καθένας μας έχουμε προϊστάμενο, δεν είμαστε ανεξέλεγκτοι και ξέφραγο αμπέλι. Η ιατρική έχει πολύ πιο σημαντική ιεραρχία από τον στρατό. Είναι ένας δείκτης ασφάλειας για τους ασθενείς».

ΟΡΙΑΚΑ

Για τις ανάγκες του Νοσοκομείου και το αν μπορεί να ανταποκριθεί με τις γιατρούς που θα μείνουν είπε ότι «ακούγοντας τον κ. Πλωμαρίτη θεωρώ ότι δεν είναι πρόθυμος να αλλάξει εκτός κι αν ο ίδιος ο γιατρός πάρει πίσω την αίτησή του. Θα μείνουν μία επικουρική συνάδελφος ογκολόγος- παθολόγος και μία διευθύντρια γενική γιατρός η οποία ανήκει στη δύναμη του χημειοθεραπευτικού και με τα χρόνια απέκτησε σημαντική εμπειρία. Οριακά, θα έλεγα, μπορεί να λειτουργήσει το Ογκολογικό μ’ αυτήν τη δύναμη και το θέμα είναι ότι έχουμε να κάνουμε με ιδιαίτερες περιπτώσεις αρρώστων.

Το θέμα είναι ότι πρέπει να υλοποιηθεί η προκήρυξη για τον μόνιμο ογκολόγο. Έκανα πρόταση όχι μόνο για την Καβάλα αλλά και για άλλα ογκολογικά τμήματα της περιφέρειας, αλλά και του κέντρου, να γίνει μια ξεχωριστή προκήρυξη όπως έγινε για τα τμήματα επειγόντων περιστατικών, όπως έγινε για τις μονάδες εντατικής θεραπείας. Να δείξουμε την ευαισθησία μας γι’ αυτόν τον τομέα και να κάνουμε μία προκήρυξη που δεν θα έχει πολλούς γιατρούς αλλά θα καλύψει αυτά τα κενά. Δεν μπορεί να είναι πάρα πολλά σε όλη την Ελλάδα, ενδεχομένως να είναι 20-25. Και δείχνοντας από την πλευρά του υπουργείου της ξεχωριστή ευαισθησία του, για μία ακόμη φορά, με μία ξεχωριστή προκήρυξη από την οποία το Νοσοκομείο Καβάλας θα ευελπιστούσε να πάρει περισσότερους γιατρούς ογκολόγους προκειμένου να υλοποιηθεί κι αυτό το αίτημα όλης της τοπικής κοινωνίας».

Προηγούμενο άρθροΚαθαρισμός στο Αλσυλλίου της Παναγούδας από τον Δήμο Καβάλας και τα συνεργεία των Λιπασμάτων
Επόμενο άρθροO Σύλλογος Εθελοντών Κατά του Καρκίνου ζητά την αναβολή της μετακίνησης του γιατρού κ. Κασαράκη