Κατά πλειοψηφία καταψηφίστηκε ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την ανάπλαση της συνοικίας της Παναγίας από το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας και τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο κ. Νίκο Μαυρίδη δεν είχαν ενημέρωση για το θέμα αυτό πάνω σε ένα πρόγραμμα 5 εκ ευρώ.

Ο κ. Μαυρίδης δήλωσε ότι «ένα τέτοιο πρόγραμμα δεν μπορεί να έρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο την τελευταία στιγμή χωρίς να το ξέρει κανένας, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Αυτό είχε σαν συνέπεια να μην έχουμε ενημερωθεί και να μην καταλαβαίνουμε πολλά πράγματα. Και προσπαθούσαμε με ερωτήσεις να μπούμε στην ουσία του θέματος. Όταν έχεις 9 δημοτικούς συμβούλους κι απέναντί σου έχεις 32, θέλεις δεν θέλεις θα πρέπει αυτά τα σοβαρά θέματα να τα θέτεις υπ’ όψιν των παρατάξεων. Να είμαστε ενημερωμένοι. Τρελός θα ήταν όποιος θα έλεγε όχι. Ποιος δεν θέλει να πέσουν 5 εκατομμύρια στην περιοχή της Παναγίας. Δεν το έκανε, όμως, η διοίκηση. Φτάσαμε στο σημείο με το κατεπείγον, να μπορούμε να πάρουμε και μία μέρα παράταση, να το μελετήσουμε. Εκεί έγινε το λάθος. Βέβαια υπάρχουν κι επιμέρους θέματα. Μιλάμε για 5 εκατομμύρια. Σε ποιους τα δίνουμε; Σε σωματεία, οργανώσεις κλπ. πολλούς από αυτούς δεν τους ξέρω κιόλας. οι οποίοι θα συμμετέχουν, ο δήμος με 500 χιλιάδες ευρώ, δηλαδή με ένα ποσοστό 20%. Και προχωρούμε πιο πέρα. Αυτό έπρεπε να τεθεί υπ’ όψιν όλων των παρατάξεων.

Από εκεί βλέπω ξεφεύγουν, πάμε στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Γιατί εκεί; Γιατί δεν πήγαμε στο Αριστοτέλειο ή στο Ιωαννίνων ή στο Δημοκρίτειο. Δεν υπάρχουν εκεί επιστήμονες που μπορούν να συμμετέχουν σ’ αυτήν τη δράση; Πήγαμε στο Ιμαρέτ. Γιατί; Δεν πήραμε πειστικές απαντήσεις. Δεν το χωνέψαμε. Και πώς να χωνέψουμε ένα πρόγραμμα 5 εκατομμυρίων σε μία συνεδρίαση. Υπάρχουν θέματα που τα ξέρουμε και χρονοτριβούμε. Δεν το χειρίστηκε καλά ο κ. δήμαρχος. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι αν γινόταν συζήτηση με τις παρατάξεις αυτό το θέμα δεν θα περνούσε. Δεν σημαίνει, βέβαια, ότι θα περνούσε αν το εγκρίναμε εμείς. Άποψή μου είναι ότι δεν θα περνούσε από τον φορέα που θα ήλεγχε αυτό το πρόγραμμα».

ΦΑΓΟΠΟΤΙ

Για τη δήλωσή του ότι θα γίνει φαγοπότι μέσω του προγράμματος αυτού , είπε ότι «το είπα πράγματι και το εννοούσα. Το είπα χαριτολογώντας. Στην κοινωνία σε τέτοιες περιπτώσεις λένε ότι «ήρθαν τα λεφτά, εδώ θα γίνει πανηγύρι». Δεν το δέχομαι μεν, αλλά όταν γίνεται με τέτοια προχειρότητα και με τέτοια βιασύνη, στην κοινωνία αυτό θα περάσει. Δεν έγινε συζήτηση, δεν είμαστε ενημερωμένοι. Ζητήσαμε παράταση μιας μέρας, δεν μπορούσε να γίνει. Το πρόγραμμα βγήκε τον Αύγουστο, το πήραμε στα χέρια μας ως δημοτική αρχή αρχές Οκτωβρίου, το κρατήσαμε δύο μήνες και το φέραμε με κατεπείγον; Αναγκαστήκαμε να ζητήσουμε παράταση 3 ωρών και να το συζητήσουμε τα μεσάνυχτα. Δεν είναι ωραία πράγματα αυτά. Με στεναχωρεί, διότι οι πολίτες θα λένε. Αυτά τα προγράμματα πρέπει να τα διαχειριστούμε με διαφάνεια και συναίνεση. Δεν είναι η εποχή να σκορπίζουμε χρήματα».

Προηγούμενο άρθροΑυτές είναι οι νέες αποδοχές για συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους – Πότε θα δουν αυξήσεις
Επόμενο άρθροΧωρίς πρόστιμα η διόρθωση για αυθαίρετα και λάθος τετραγωνικά στους δήμους