Ο Δήμος Καβάλας με γνώμονα τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα του Σχολικού Μαραθωνίου «Πάμε Ανακύκλωση» στα δημοτικά σχολεία, επεκτείνει τη σχολική δράση και στα νηπιαγωγεία. Η σχολική δράση, πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, την ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε., την Αφής Α.Ε. και τα Τηγανέλαια Θράκης, στο πλαίσιο της δημοτικής πλατφόρμας Followgreen.

Με αφορμή την έναρξη του Σχολικού Μαραθωνίου και στα νηπιαγωγεία, ξεκίνησε η διανομή των κάδων ανακύκλωσης, υπό το συντονισμό της Διεύθυνσης Καθαριότητας. Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, παρευρέθηκε στην τελετή έναρξης και χαιρέτησε την προσπάθεια των μαθητών, τονίζοντας τη σημασία και τα οφέλη της ανακύκλωσης για όλους μας, αλλά και για το περιβάλλον.

Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί θα ανακυκλώνουν χαρτί, πλαστικό, μπαταρίες και δύο επιπλέον ρεύματα από φέτος, το αλουμίνιο και το τηγανέλαιο. Οι πόντοι θα συγκεντρώνονται ανάλογα με τη ποσότητα των υλικών που έχουν συλλέξει.

Επιπλέον, οι γονείς θα μπορούν να ενισχύουν την προσπάθεια των παιδιών, προσκομίζοντας τα ανακυκλώσιμα υλικά που συλλέγουν στο σπίτι και δωρίζοντας πόντους στα σχολεία, μέσω της δημοτικής πλατφόρμας Followgreen. Οι επιδόσεις των μαθητών σχετικά με την σχολική δράση θα καταγράφονται ηλεκτρονικά στη σελίδα «ΣΧΟΛΕΙΑ».

Ο Δήμος φιλοδοξεί οι μαθητές των νηπιαγωγείων να αγκαλιάσουν τη δράση με ενθουσιασμό και θέρμη, όπως ήδη έμπρακτα έχουν αποδείξει οι μαθητές των δημοτικών σχολείων. Μετά το πέρας του Σχολικού Μαραθωνίου 2021-2022, θα επιβραβευτούν σε ειδική εκδήλωση όλα τα σχολεία για την προσπάθεια που κατέβαλαν.

Προηγούμενο άρθροΆριστη η οικονομική κατάσταση του Δήμου Παγγαίου όπως αποδεικνύεται και από τα στοιχεία ισολογισμού- Πίνακας
Επόμενο άρθροΔιακοπή υδροδότησης στον οικισμό του Παληού