%cf%87%cf%81-%cf%80%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%b4%cf%8c%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%bf%cf%82-1-800x445

Ελέγχους θα ξεκινήσει άμεσα η Διεύθυνση Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας σε επιχειρήσεις υπαίθριου στάσιμου εμπορίου σε ολόκληρο τον Νομό Καβάλας.  Ο Διευθυντής Υγείας κ. Χρήστος Παπαδόπουλος σημείωσε ότι λόγω του καλοκαιριού οι έλεγχοι κρίνονται απαραίτητοι και σε πρώτη φάση θα προβούν σε παρατηρήσεις.

Όπως τόνισε αρχικά «Πέρα από τους ελέγχους στα καταστήματα έχουμε και τους ελέγχους στο στάσιμο εμπόριο όπου πωλούνται τρόφιμα και ποτά σε μέρη εκτός καταστημάτων, όπως καντίνες κλπ

Και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να κάνουμε ομοίως τους απαραίτητους ελέγχους μια και τρόφιμα και ποτά είναι επίσης ευπαθή αγαθά. Θέλει ιδιαίτερη προσοχή εκεί και πρέπει να εντείνουμε τους ελέγχους προκειμένου να δούμε αν τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής.

Διότι ένα κατάστημα όταν παίρνει άδεια λειτουργίας λειτουργεί κανονικά και γίνονται εκεί οι έλεγχοι που πρέπει.

Έχει άλλωστε τις προδιαγραφές για να ανοίξει ως κατάστημα. Τι γίνεται όμως με αυτούς που πωλούν τρόφιμα έξω; Θα πρέπει να το δούμε επομένως αυτό. Και να το δούμε προκειμένου να εστιάσουμε στο θέμα της υγιεινής. Διότι και το τρόφιμο που παίρνουμε από την καντίνα είναι τρόφιμο. Και πρέπει να τυγχάνει της ίδιας ασφάλειας και υγιεινής με όλο το άλλο τρόφιμο.

Οι έλεγχοι θα γίνουν σε όλο το νομό, κυρίως όμως στα τουριστικά μέρη».

ΠΕΡΙ ΕΛΕΓΧΩΝ

Στην ερώτηση τι δείχνουν  οι έλεγχοι και αν υπάρχει βελτίωση από πλευράς επαγγελματιών απάντησε ότι  «Είναι καλά τα πράγματα, πρέπει να γίνουν  όμως και άλλα. Πρέπει να βάλουμε και άλλες απαιτήσεις. Είναι τα σύγχρονα στάνταρ που πρέπει να βάλουμε. Υπάρχουν οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί και τα σύγχρονα δεδομένα στα οποία και πρέπει να προσαρμοστούμε. Δεν είναι όπως παλιά, ανοίγω κάπου μια καντίνα και πουλάω ό,τι θέλω. Δεν μπορεί να γίνει αυτό αποδεκτό. Καταρχάς πρέπει να υπάρχει μια τουαλέτα, ένα μέρος να πλένω χέρια, σκεύη και άλλα. Πρέπει να βλέπουμε την τήρηση των θερμοκρασιών, τη δυνατότητα αλλοίωσης από εξωτερικούς κινδύνους.

Όλα πρέπει να έχουν στάνταρτς. Δεν μπορεί επειδή είναι υπαίθριο και στάσιμο το εμπόριο να επιτρέπονται τα πάντα! Οφείλουμε να τα εξετάσουμε . Άλλωστε η Διεύθυνση Υγείας δεν κάνει ελέγχους για να επιβάλλει πρόστιμα. Δεν είναι αυτός ο ρόλος της.

Αυτά θα γίνουν αν κάποιος δεν συμμορφώνεται με τις υποδείξεις.   Αυτό θα γίνει αν κάποιος δεν συμμορφώνεται με τις υποδείξεις και δεν κάνει αυτά που πρέπει να κάνει».

Έτσι και ο ίδιος τόνισε ότι καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού θα γίνονται έλεγχοι στις επιχειρήσεις.

«Απλά οι επιχειρήσεις είναι πάρα πολλές και δεν ξέρω τι προλαβαίνουμε να κάνουμε από θέμα χρόνου και διάθεσης του προσωπικού! Εμείς θα προσπαθήσουμε απλά στο νομό Καβάλας, είναι ο μεγαλύτερος νομός σε ό,τι αφορά τις απαιτήσεις για ελέγχους.

Προσωπικό δεν έχουμε ως θα έπρεπε, απλά βάζουμε προτεραιότητες και κάνουμε ελέγχους εκεί που υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα. Ο κόσμος πάλι θα πρέπει να είναι προσεκτικός, αν αντιληφθεί κάτι για την ασφάλεια των τροφίμων ας μας ειδοποιήσει και πάλι αν αγοράζει τρόφιμα ας προσέχει ώστε αυτά να είναι σωστά συσκευασμένα και διατηρημένα σε σωστές θερμοκρασίες» σημείωσε καταληκτικά.

Προηγούμενο άρθροΣτον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός
Επόμενο άρθροΣάρωσε ο Ερντογάν με διαφορά 11.000.000 ψήφους από τον Ιντζέ – Ο απόλυτος κυρίαρχος στην Τουρκία – Τα αποτελέσματα