tourkiaupex-768x480

Την είδηση για την κλήση του Έλληνα πρέσβη στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών μετέδωσαν τουρκικά ΜΜΕ – Τσαβούσογλου για τις εξαγγελίες Κοτζιά: «Γνωρίζουν πολύ καλά οι Έλληνες ότι δεν θα επιτρέψουμε τέτοια απόφαση» ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κλήθηκε σήμερα ο Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα Πέτρος Μαυροειδής, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ. Εκτιμάται ότι η κλήση του Έλληνα πρέσβη έγινε μετά τις δηλώσεις του παραιτηθέντος υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά για την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων από τα 6 στα 12 μίλια στο Ιόνιο. Άλλη εκδοχή είναι για να διαμαρτυρηθούν για την παρενόχληση που όπως υποστηρίζει η Τουρκία γίνεται από ελληνικές φρεγάτες στο ερευνητικό σκάφος Barbaros. Την είδηση της κλήτευσης του Έλληνα πρέσβη στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών μετέδωσε και το πρακτορείο Anadolu επικαλούμενο διπλωματικές πηγές.

 

Νωρίτερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφερόμενος στις δηλώσεις Κοτζιά είπε: «Η Ελλάδα πολλές φορές κάνει παρόμοιες δηλώσεις. Εκεί προηγείται ο λαϊκισμός. Είμαστε υπέρ να τεθεί με ειρηνικό τρόπο το θέμα. Εμείς δίνουμε κατάλληλες απαντήσεις και τους βάζουμε στη θέση τους. Γνωρίζουν πολύ καλά οι Έλληνες ότι δεν θα επιτρέψουμε τέτοια απόφαση».

Προηγούμενο άρθροΑναδρομικά: Προσοχή στην παγίδα του ΕΦΚΑ – Βήμα, βήμα η αίτηση που πρέπει να κάνουν οι συνταξιούχοι
Επόμενο άρθροΠερισσότερο γκαζόν στην Ραψάνη