davitzogleia

Σήμερα Τετάρτη ξεκινούν τα «Δαβιτζόγλια»,  το Διεθνές Γκράν Πρι Στίβου που θα φιλοξενηθεί  στο Στάδιο Ανθή Καραγιάννη. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού κ. Γιώργο Φιλόσογλου αναμένονται περισσότεροι από 1000 αθλητές ενώ θα υπάρξει και ομάδα για αντιντόπινγκ κοντρόλ.

Ο κ. Φιλόσογλου αρχικά ανέφερε ότι «Νομίζω ότι πράγματι φέτος είχαμε μια καλή χρονιά. Έτσι και φέτος θα έχουμε τα δεύτερα κατά σειρά «Δαβιτζόγλεια» μετά από μια παύση οκτώ ετών, οπότε όλοι γνωρίζουμε ότι είναι αφιερωμένα στον καβαλιώτη αθλητή Μίμη Δαβίτζογλου, ο οποίος έφυγε από την ζωή σχετικά νωρίς. Η διοίκηση του Δήμου Καβάλας ήθελε όχι απλώς να επαναφέρει την συγκεκριμένη αθλητική εκδήλωση προς τιμήν του αλλά και να την αναβαθμίσει κάνοντας τη Διεθνές Γκραν Πριν, βάζοντας την στο καλεντάρι της Ομοσπονδίας. Αυτό κάναμε και πέρσι, αυτό επαναλαμβάνουμε και φέτος και ήδη από τις πληροφορίες που έχω από το ΣΕΓΑΣ είναι ότι υπάρχει υπερπληθώρα συμμετοχών, κάτι που σημαίνει ότι δυστυχώς θα χρειασθεί ο ΣΕΓΑΣ να κόψει κάποιες συμμετοχές, μια και είναι αγώνας που δεν έχει προκριματικά, οπότε για να βγει το πρόγραμμα, θα πρέπει κάποιοι αθλητές να κοπούν….».

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ

Πρόσθεσε δε πως «Θα έρθουν εδώ εξαιρετικοί αθλητές, αυτούς που βλέπουμε στην τηλεόραση από συμμετοχές σε παγκόσμιους και πανευρωπαϊκούς αγώνες. Θα έχουμε συμμετοχές από την Κύπρο, από την Ρουμανία όπως με έχουν ενημερώσει, και φυσικά σχεδόν όλη η ελιτ του ελληνικού αθλητισμού που δεν έχει κάτι πιο σοβαρό να κάνει, εν όψει και του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου, που ξεκινούν στο Βερολίνο».

Ο ίδιος ο κ. Φιλόσογλου θύμισε ότι οι αγώνες ξεκινούν σήμερα στις 6.30 το απόγευμα. «Μιλάμε για μια πάρα πολύ βολική ώρα,  μια ώρα που μπορεί ο κόσμος να κάνει το μπάνιο του και να έρθει μετά για να μας δει, οπότε θα αρχίσει και να δροσίζει.

Μιλάμε εξάλλου μόνο για τελικούς και αναμένεται να δούμε μεγάλες επιδόσεις. Ίσως και να επιτευχθούν και ρεκόρ. Η κρισιμότητα μάλιστα είναι τέτοια αυτών των αγώνων που μας ενημέρωσαν ότι θα έρθουν και για αντιντόπινγκ κοντρόλ ….Μας ειδοποίησαν την Παρασκευή, προκειμένου να ετοιμάσουμε τον χώρο, να τους παρέχουμε ό,τι τους χρειάζεται μια και παίζονται όρια για προκρίσεις και τα πράγματα είναι σοβαρά».

ΟΧΙ ΠΑΙΔΩΝ

Ο κ. Φιλόσογλου διευκρίνισε ότι «Δεν είναι αγώνες παιδιών όπως έχουμε δει στο Πανελλήνιο Παμπαίδων. Θα έχουμε βέβαια και δύο κούρσες με μικρότερης ηλικίας αθλητές, κυρίως για να αναπτερώσουμε και το ηθικό των παιδιών της Καβάλας. Άρα μιλάμε για συμμετοχές 250 περίπου αθλητών. Αν προσθέσουμε και τους συνοδούς και κάποιους ακόμη μιλάμε για τουλάχιστον 350 -4 00 επισκέπτες που θα μείνουν τουλάχιστον δύο βράδια στην πόλη μας!

Από χθες  αλλά κυρίως σήμερα   θα έχουμε  σπουδαίους αθλητές, μετά το Πανελλήνιο στην Πάτρα και έτσι θα έχουμε μια μεγάλη διοργάνωση με την ευχή να έρθει στους αγώνες και η μητέρα Δαβίτζογλου που είναι βέβαια μεγάλη σε ηλικία. Πέρσι κατάφερε να έρθει και δεν ξέρω αν θα μπορέσει να παραβρεθεί αλλά θα έχουμε σίγουρα την αδελφή του».

Προηγούμενο άρθροΆμεση αντικατάσταση του χλοοτάπητα στο «Ανθή Καραγιάννη»
Επόμενο άρθροΚαθησυχαστικός προς τους συμβασιούχους ο δήμαρχος Παγγαίου Φ. Αναστασιάδης κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου