Αυγοφέτες με μπόλικο μέλι ,κανέλα και αρώματα γιαγιούλας ! Εύκολες , χορταστικές και στέκονται άξια δίπλα από ένα φλιτζάνι λαχταριστό ελληνικό καφέ! Ξεκίνα την μέρα σου εύκολα και γευστικά, γιατί η καλή μέρα λένε από το πρωί φαίνεται….Η συνταγή δική σου με αγάπη…#enjoy_the_moment
Βήματα
1
Κόβουμε το ψωμί σε φέτες δύο περίπου εκατοστά. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, το γάλα και το αλάτι ώστε να γίνουν χυλός.Βάζουμε λίγο Ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, και μόλις ζεσταθεί αρκετά, παίρνουμε μία φέτα ψωμί και την βουτάμε στο χυλό που έχουμε κάνει. Κρατάμε την Αυγοφέτα για λίγα δευτερόλεπτα πάνω από το μπολ για να στραγγίξει ελαφρά και μετά την ρίχνουμε στο τηγάνι.
2
Τηγανίζουμε κάθε Αυγοφέτα για 2-3′ και από τις δύο πλευρές έτσι ώστε να ροδίσουν. Τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί για λίγα λεπτά.Σερβίρουμε σε ένα πιάτο περιχύνοντας τες με λίγο Μέλι (ή ρίχνοντας λίγη Ζάχαρη) και πασπαλίζουμε με Κανέλα.Εναλλακτικά: Μπορείτε από πάνω να προσθέσετε φρέσκα φρούτα ή ακόμα και παγωτό ή και τα δύο
Συστατικά
7 (χοντρές) Φέτες μπαγιάτικο ψωμί
1 φλιτζάνι Γάλα
4 Αυγά
1/2 κουτ γλυκού Αλάτι
(για τηγάνισμα) Ελαιόλαδο
ΓΙΑ ΣΕΡΒΊΡΙΣΜΑ
Μέλι
Κανέλα (Σκόνη)
Φρούτα