Μετά το σοκ με τα 7.335 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το απόγευμα της Δευτέρας (08.11.2021), ακολουύθησε η ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας.

Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους.

“Οι ανεμβολίαστες έγκυες έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για πρόωρο τοκετό”, τόνισε, μεταξύ άλλων, η Μαρία Θεοδωρίδου, στέλνοντας μήνυμα ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τον εμβολιασμό τους, αντίθετα αν δεν εμβολιαστούν θέτουν σε κίνδυνο τον εαυτό τους και το μωρό τους.

Είπε ότι μέχρι σήμερα 8.500 θάνατοι έχουν αποτραπεί με τον εμβολιασμό. Σχετικά με την τρίτη δόση, ανέφερε τα σημαντικά οφέλη, λόγω της αποφυγής σοβαρής νόσησης και θάνατο. Ωστόσο, όπως είπε, παρατηρείται αναβολή για την τρίτη δόση, καθώς αρκετοί θεωρούν ότι έχουν αντισώματα και τόνισε ότι τα τεστ αντισωμάτων αρκετές φορές παραπλανούν.

“Η εισαγωγή νέων μέτρων και η αύξηση κρουσμάτων οδήγησαν στην αύξηση των ραντεβού τόσο για την πρώτη δόση, όσο και για την αναμνηστική”, είπε από την πλευρά του, ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Προηγούμενο άρθροΚύπρος: Ζητούμε άμεση και έκτακτη βοήθεια από την Ε.Ε. για το μεταναστευτικό
Επόμενο άρθροΠέθανε ο Παύλος Παυλίδης