Αισιόδοξος ότι μέχρι το τέλος του έτους θα είναι έτοιμο το φάρμακο κατά του κορωνοϊού, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά, ενώ τόνισε πως ο ίδιος έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στην επιστήμη.

Σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας και για τον αν αυτή θα εξελιχθεί σε εποχική γρίπη, ο Άλμπερτ Μπουρλά σημείωσε ότι «τα εμβόλια που έχουμε είναι πολύ αποτελεσματικά και εμείς όπως και άλλοι εργάζονται αυτή τη στιγμή και στην εύρεση θεραπείας. Το πρόβλημα είναι ότι η πανδημία είναι πολύ διαδεδομένη κι ότι ο ιός αυτός μεταλλάσσεται, επομένως θα πρέπει να είμαστε πάντα ένα βήμα μπροστά από τον ιό.

Έχω την εντύπωση ότι θα το καταφέρουμε και θα είμαστε συνεχώς ένα βήμα μπροστά έτσι ώστε όταν παρουσιάζεται κάποια μετάλλαξη και συνεχίζουμε να είμαστε αποτελεσματικοί έχει καλώς, αν όμως δεν συνεχίζουμε θα μπορέσουμε να έχουμε μέσα σε 100 μέρες ένα καινούριο εμβόλιο για το στέλεχος που θα έχει πρόβλημα».

Τι είπε για τις μεταλλάξεις

Κάνοντας αναφορά στις μεταλλάξεις ξεκαθάρισε ότι δεν έχει υπάρξει κανένα στέλεχος που δεν καλύπτεται από το εμβόλιο της Pfizer. Αναφερόμενος στην ετοιμασία του αντιικού φαρμάκου που ετοιμάζει η εταιρεία, είπε ότι εργάζονται σε ένα φάρμακο από το στόμα και η διαφορά σε σχέση με τα ενέσιμα είναι ότι μπορεί να δίνεται στο σπίτι. «Οι μελέτες γίνονται αυτή τη στιγμή κι έτσι είμαστε αισιόδοξοι αλλά ποτέ δεν ξέρουμε πριν οι μελέτες αποκαλύψουν τα αποτελέσματα. Έχουμε πολλούς λόγους να πιστεύουμε ότι η μελέτη θα είναι επιτυχής, ελπίζω ότι θα είναι καλά τα νέα και θα ξέρουμε πριν το τέλος του χρόνου».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time

Προηγούμενο άρθροΠαναγιωτόπουλος: Βασικός στρατηγικός εταίρος της Ελλάδας οι ΗΠΑ – Δεν κάνουμε ανταγωνισμό εξοπλισμών με την Τουρκία
Επόμενο άρθροΑδειάζει τον Τσίπρα ο Αποστολάκης: Εξαιρετική η επιλογή των γαλλικών φρεγατών