Την Κυριακή ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης θα παρουσιάσει στην Καβάλα τους 35 πρώτους υποψηφίους του συνδυασμού του στην Καβάλα στο ξενοδοχείο Γαλαξίας.

Με αφορμή αυτό, ο κ. Τοψίδης δήλωσε ότι «την ερχόμενη Κυριακή 17 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Galaxy στις 11 το πρωί, έχουμε επιλέξει ως περιφερειακή σύνθεση με επικεφαλής του συνδυασμού εμένα, να παρουσιάσουμε τις θέσεις μας στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας καθώς επίσης θα παρουσιάσουμε και κάποιους υποψηφίους μας πάνω από το 50% του συνδυασμού. Συνολικά 67 είναι οι σύμβουλοι που πρέπει να έχει κάποιος το ανώτερο σ’ αυτήν τη διεκδίκηση της Περιφέρειας, με το 30% των συν των εδρών γιατί επίκειται και μία αλλαγή –είναι σε διαβούλευση ο Κλεισθένης, μπορεί να γίνει βάσει εδρών +50% συμβούλους να μπορείς να κατεβάσεις. Κι έτσι εμείς είμαστε αυτοί τη στιγμή έτοιμοι να παρουσιάσουμε τους πρώτους 35 ανθρώπους μας απ’ όλες τις περιφερειακές ενότητες, να παρουσιάσουμε τις θέσεις μας που έχουμε καταγράψει και μόλις πάρουμε τη διοίκηση της Περιφέρειας να μπορέσουμε να κάνουμε πράξη από την πρώτη μέρα. Γιατί πιστεύουμε ότι η Περιφέρειά μας έχει μείνει στάσιμη το τελευταίο χρονικό διάστημα και δεν μέλει άλλος χρόνος για διεκδίκηση για αξιοποίηση των προγραμμάτων, για να δούμε όλα τα θέματα που έχουν προκύψει στους αγρότες, στον τουρισμό, στην εκπαίδευση, γενικότερα στις υποδομής κι όλα αυτά που διαχειρίζεται η Περιφέρεια.

Οι εκλογές είναι στις 26 Μαΐου. Μας έχουν απομείνει γύρω στις 100 μέρες. Έτσι, λοιπόν, είμαστε σε μία εγρήγορση. Εμείς ούτως ή άλλως τον σχεδιασμό μας τον έχουμε πει από την αρχή όλο, των δράσεων, των κινήσεων που πρέπει να κάνουμε σε κάθε χρονική στιγμή. Πιστεύουμε ότι σήμερα πρέπει να βγουν οι υποψήφιοί μας να διεκδικήσουν κι αυτοί την ψήφο, ο καθένας στη δική του περιφερειακή ενότητα. Να κοινωνήσουν τις θέσεις του συνδυασμού μας, να μοιράσουν τα φυλλάδιά μας που έχουμε ήδη έτοιμα. Είμαστε έτοιμοι για την κριτική, δεν φοβόμαστε να μας αξιολογήσετε. Πραγματικά ο καθένας να εξασκήσει το δημοκρατικό του δικαίωμα με την ψήφο του στις 26 Μαΐου και πιστεύω ότι ο καλύτερος θα κερδίσει την εκλογική διαδικασία».

ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ

Πρόσθεσε δε πως «Είμαστε αισιόδοξοι γιατί εμείς δουλεύουμε εδώ και 5 μήνες, εγώ προσωπικά και στη συνέχεια προστέθηκαν και οι συνεργάτες οι οποίοι είναι και νέοι αλλά και έμπειρα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού. Αυτό μας δίνει τη χαρά γιατί ούτως ή άλλως ο αρχικός σχεδιασμός ήταν αυτή μίξη ανθρώπων. Συνθέτουμε απόψεις, ηλικίες, ιδέες, ιδεολογίες, περιφερειακές ενότητες, πλεονεκτήματα, μειονεκτήματα. Τα έμπειρα στελέχη θα είναι στο τιμόνι της περιφέρειας την επόμενη μέρα της διοίκησής μας και οι νέοι άνθρωποι που θα εκλεγούν κοντά στους έμπειρους, να αποκτήσουν την εμπειρία που πρέπει τουλάχιστον στο πρώτο χρονικό διάστημα, για να μην έχουμε χαμένο χρόνο σ’ αυτήν την διοίκηση της Περιφέρειας».

«ΝΑ ΞΕΚΟΛΛΗΣΟΥΜΕ»

Κλείνοντας είπε ότι «καλούμε όλο τον κόσμο στην εκδήλωσή μας. Είναι μια ανοιχτή εκδήλωση. Έτσι γίνονται σε όλες τις αναπτυγμένες χώρες οι εκλογές, πρέπει να έρχονται οι πολίτες να ακούν τις ιδέες, να μας γνωρίσουν, να ακούσουν τις προτάσεις μας κι από ‘κει και πέρα να είναι πιο έτοιμοι, πιο ολοκληρωμένοι όταν εξασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Διότι σ’ αυτήν τη διαδρομή πρέπει να ακούμε όλους τους πολίτες, να τα καταγράψουμε τα θέματα τα οποία να υλοποιήσουμε την επόμενη μέρα στη διοίκηση της περιφέρειας. Για να δούμε πραγματικά αναπτυξιακή πορεία στην περιφέρειά μας και να ξεκολλήσουμε από την τελευταία θέση στην οποία μας κατατάσσει ο ΟΟΣΑ. Είμαστε η τελευταία περιφέρεια της Ελλάδας κι από τις τελευταίες της Ευρώπης. Αυτό δεν τιμά καθόλου τους πολίτες της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να αναπτύξουμε την περιφέρειά μας».

Προηγούμενο άρθροΝεκρός ο Θεόφιλος Σεχίδης
Επόμενο άρθροΕντός της εβδομάδας θα λυθούν και τα τελευταία προβλήματα στο θέμα του υδροπτέρυγου