Στο Ειδικό Δικαστήριο παραπέμπονται με βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η Ελένη Τουλουπάκη. Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης θα δικαστεί για το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας (της Ελένης Τουλουπάκη) και της πλημμεληματικής παράβασης καθήκοντος.

της Άννας Κανδύλη

Η απόφαση για την παραπομπή του που ήταν ομόφωνη, αφορά η μεν κατάχρηση τη μη αμελητί διαβίβαση στη Βουλή το 2017 μηνυτήριας αναφοράς σε βάρος Κουρουμπλή – Ξανθού από βουλευτές του ΚΙΝΑΛ ότι δεν τιμολόγησαν φάρμακα ώστε να μειωθεί η τιμή τους, η δε παράβαση καθήκοντος τις καταγγελίες των εισαγγελέων Γεωργίας Τσατάνη, Ελένης Ράικου και Παναγιώτη Αθανασίου για παρεμβάσεις στο έργο τους.

Η πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη παραπέμφθηκε με οριακή πλειοψηφία 3-2 να δικαστεί για το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας που αφορά στη δικογραφία Ξανθού – Κουρουμπλή.

Από τα παραπάνω προκύπτει πως η παραπομπή δεν αφορά την αποκαλούμενη σκευωρία Novartis και την προσπάθεια διώξεων σε βάρος 10 πολιτικών προσώπων, όπως ανέφεραν αργά χθες το βράδυ πηγές του Αρείου Πάγου.

Προηγούμενο άρθροΑπαξιωτικός σήμερα ο Ερντογάν για την Ελλάδα – «Μου είπαν στο ΝΑΤΟ να τα βρούμε αλλά δεν έχω χρόνο για χάσιμο»
Επόμενο άρθροΠροσλήψεις 120 γεωπόνων – εκτιμητών στον ΕΛΓΑ και για την Καβάλα