Σήμερα ανακοινώθηκε στους μικροπωλητές της λαϊκής της Καλαμίτσας, με έγγραφο του Δήμου Καβάλας, η απόφαση για την διακοπή λειτουργείας της Λαϊκής αγοράς στην Καλαμίτσα.
Πρόχειρα θα μπορούσα να παραθέσω κάποιους λόγους για την συνέχιση της λειτουργίας της.

Εξυπηρέτηση των κατοίκων των συνοικιών , ΚΗΠΟΥΠΟΛΗΣ, ΝΕΑΠΟΛΗΣ, ΑΓ. ΛΟΥΚΑ, ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, ΚΑΛΑΜΙΤΣΑΣ, ΠΑΛΙΟΥ, αλλά και πολλών άλλων από άλλες συνοικίες της Καβάλας που τους βλέπουμε κάθε Σάββατο και που βρήκαν μια γωνιά να κάνουν την αγορά των οπωροκηπευτικών τους με άνεση, ευκολία και ασφάλεια.
Τα μέτρα κατά του COVID ανεστάλησαν αλλά δεν καταργήθηκαν. Σε πολλά σημεία με έντονο συνωστισμό η μάσκα είναι υποχρεωτική.
Συγκέντρωση οχημάτων στο κέντρο της πόλης με αποτέλεσμα κυκλοφοριακή συμφόρηση της Ερυθρού Σταυρού με ότι αυτό συνεπάγετε.

Σπατάλη καυσίμων, διότι υποχρεώνουν τους κατοίκους της Δυτικής Καβάλας να κατεβαίνουν στο κέντρο με αυτοκίνητα και μηχανές. Σε μια συγκυρία που το κόστος των καυσίμων είναι στα ύψη.
· Μεγαλύτερος συνωστισμός κόσμου στο παζάρι του πάρκου Φαλήρου. Όχι ότι δεν υπάρχει τώρα.
· Έλλειψη Parking για τα αυτοκίνητα που θα υποχρεώνονται να κατέβουν στο παζάρι.

Οι περισσότεροι μικροπωλητές οπωροκηπευτικών της Καλαμίτσας, στήριξαν από την πρώτη στιγμή το παζάρι και είναι πλέον μόνιμοι στην Λαϊκή της Καλαμίτσας και έχει δημιουργηθεί μια προσωπική σχέση με τους κατοίκους της περιοχής.

Θα μπορούσα να προσθέσω και άλλους λόγους για να παραμείνει η Λαϊκή της Καλαμίτσας. Νομίζω ότι πέραν της σχετικής οδηγίας από το Υπουργείο όπως αναφέρετε στο έγγραφο.

Οι συνοικιακοί σύλλογοι της Δυτικής Καβάλας μαζί με τον Δήμο Καβάλας θα πρέπει να βρουν τρόπο για την λειτουργία της Λαϊκής, προς όφελος όλων των Κατοίκων της Περιοχής.

Δημήτρης Κρομμύδας

Προηγούμενο άρθροΚαταγγελία: Με λουκέτο απειλείται το Χαμόγελο του Παιδιού λόγω υπουργικής απόφασης
Επόμενο άρθροΤελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 1-0, Κυπελλούχοι μετά από 8 χρόνια οι πράσινοι