Το δικό του ελπιδοφόρο μήνυμα στέλνει ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Φερών «Ισαάκιος Κομνηνός» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδοσίας στην οποία επισημαίνεται από άλλους η αδυναμία κάλυψης των ετήσιων αναγκών στο νομό.

Ο Σύλλογος κατέχει την πρώτη θέση σε όλη την Ελλάδα σε προσφορά αίματος αναλογικά με τον πληθυσμό του Οικισμού, με 500 τουλάχιστον ενεργούς αιμοδότες φτάνοντας το σημείο να καλύπτει το 1/5 των αναγκών των δυο Νοσοκομείων του Νομού αλλά και άλλων, πολλές φορές.

Σύμφωνα με δηλώσεις στην ΕΡΤ Ορεστιάδας του κ. Σάκη Μπιριντζή προέδρου του Συλλόγου, ετησίως συγκεντρώνονται από τα μέλη περί τις 1.000 μονάδες εθελοντικού αίματος κάτι που τους κατατάσσει στην πρώτη σειρά .

Το γεγονός ότι και στην χώρα μας δεν καλύπτονται οι ετήσιες ανάγκες σε αίμα οφείλεται, όπως τόνισε, και στην δική μας προσπάθεια αλλά και στην αδιαφορία του κεντρικού κράτους που δεν προωθεί την ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας.

«Δεν υπάρχει βοήθεια τόνισε , μόνοι μας παλεύουμε γι’ αυτό που κάνουμε για ν καταλήξει στο γεγονός ότι ο Έλληνας έχει φιλότιμο αλλά δεν ξέρουμε πως να του το κεντρίσουμε»

Δεν είναι δύσκολο όπως είπε να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε 300.000 αιμοδότες στη χώρα. Είμαι βέβαιος ότι θα καλύπταμε κάθε ανάγκη σε αίμα .Στην περιοχή των Φερών το έχουμε καταφέρει .Τα δυο Νοσοκομεία χρειάζονται ετησίως περί τις 5000 μονάδες εθελοντικού αίματος .Οι Σύλλογοι μπορούν να διαθέσουν το 65-70%.Εαν υπάρχουν 2500 υγιείς άνθρωποι που να αιμοδοτουν 2 φορές χρόνο το πρόβλημα μπορεί να λυθεί.

Βέβαια για να γίνει αυτό πρέπει ο κόσμος να μάθει την αξία της αιμοδοσίας κάτι που σημαίνει σωστή διαφημιστική εκστρατεία , με χρηματοδότηση της επικοινωνιακής πολιτικής, κάλυψη των λειτουργικών εξόδων από την Πολιτεία, με δωρεάν χώρους διαμονής , τακτοποίηση λογαριασμών τηλεφώνων ώστε να μπορούν απρόσκοπτα να επικοινωνούν μηνιαία με τα μέλη τους .Να σημειωθεί ότι το ΠΓΝΑ καλύπτει ήδη τα έξοδα τηλεφωνίας των Συλλόγων Αλεξανδρούπολης , Τραιανούπολης και Φερών.

Βασική προϋπόθεση αποτελεί και η στελέχωση του προσωπικού Αιμοδοσίας ώστε να πραγματοποιούνται απρόσκοπτα οι εξορμήσεις των Συλλόγων Αιμοδοσίας για την συγκέντρωση περισσότερων Μονάδων αίματος.

Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το γεγονός ότι ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Φερών διαθέτει στα μέλη του πάνω από 20 εθελοντές στην ηλικία των 17 χρόνων, που αιμοδοτούν με την συγκατάθεση του κηδεμόνα τους αλλά και μέλη πάνω από το επιτρεπτό όριο ηλικίας των 65 εξαιτίας της αγάπης της προσφοράς σε αίμα.

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Σύνταξη Μαρία Μανάκα

Προηγούμενο άρθροΕκλογές 2023: «Μαύρος καπνός» για το debate – Δεν συμφώνησαν νέα ημερομηνία οι εκπρόσωποι των κομμάτων
Επόμενο άρθροΣυνάντηση του Δημάρχου Θάσου Λευτέρη Κυριακίδη με τον συγγραφέα Κώστα Κρομμύδα