Χρειάστηκε μια φωτιά στην περιοχή «Καλύβια» κοντά στον Ποτό (στην δημοτική κοινότητα Θεολόγου Θάσου) το 2016 για να συνειδητοποιήσουν οι αρχές του νησιού πόσο αναγκαία ήταν η ύπαρξη ενός πυροσβεστικού σταθμού που θα καλύπτει τις ανάγκες του νότιου τμήματος της Θάσο.

Στην συγκεκριμένη πυρκαγιά ο χρόνος επέμβασης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ανήλθε σε περισσότερο από μιάμιση ώρα λόγω ότι τα Πυροσβεστικά οχήματα διένυσαν πάνω από 60 χιλιόμετρα μέχρι τον τόπο του συμβάντος.Ο Δήμος Θάσου σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που έλαβε χώρα τις αμέσως επόμενες ήμερες ενέκρινε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα με σκοπό αλλά και απόλυτη ανάγκη να αναβαθμιστεί το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Λιμένα καθώς και να δημιουργηθεί Πυροσβεστικό Κλιμάκιο και στη νότια Θάσο.Το συγκεκριμένο ψήφισμα έκανε πρόσκληση στους βουλευτές του νομού μας αλλά και την ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Το ψήφισμα αναφέρει τα εξής:

Την Παρασκευή 11/11/2016 και την Τρίτη 15/11/2016 κάηκαν μια κατοικία και μια σταυλική εγκατάσταση στη Δ.Κ. Θεολόγου Θάσου. Ο χρόνος επέμβασης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ανήλθε σε περισσότερο από μιάμιση ώρα λόγω ότι τα Πυροσβεστικά οχήματα διένυσαν πάνω από 60 χιλιόμετρα μέχρι τον τόπο του συμβάντος. Προτού θρηνήσουμε και θύματα από αστικές πυρκαγιές είναι απόλυτη ανάγκη να αναβαθμιστεί το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Λιμένα καθώς και να δημιουργηθεί Πυροσβεστικό Κλιμάκιο και στη νότια Θάσο. Πρέπει να επισημανθεί ότι ήδη ο Δήμος Θάσου πληρώνει το ενοίκιο του κτιρίου που στεγάζει το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο στο Λιμένα Θάσου.

Καλούμε τους βουλευτές του νομού μας και την ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να εξετάσουν το θέμα και να δρομολογήσουν τις διαδικασίες για την άμεση επίλυσή του.

Ο Δήμος Θάσου είναι πάντα στη διάθεση των ενδιαφερομένων για οποιαδήποτε λογική βοήθεια.

Σήμερα το θέμα της δημιουργίας πυροσβεστικού κλιμακίου στη Νότια Θάσο συνεχίζει να παραμένει άλυτο χωρίς καμία διαμαρτυρία  και πλέον από καθαρή τύχη ωστε μέχρι και σήμερα να μην έχουμε θρηνήσει θύματα στην Θάσο.

Δυόμισι, περίπου, ώρες διήρκεσε η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 1 Απριλίου 2019 στην αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης».Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας επανέλαβε το πάγιο αίτημα για την δρομολόγηση της ίδρυσης νέας δεύτερης οργανικής μονάδας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη νότια Θάσο μιας και δεν υπάρχει καμία αντίδραση από τον Δήμο Θάσου μέχρι και σήμερα.Τέθηκαν, ακόμα, οι προτεραιότητες που πρέπει διεξοδικά να απασχολήσουν τις συνεδριάσεις των Συντονιστικών Τοπικών Οργάνων των Δήμων, ενώ συζητήθηκαν ειδικότερα ζητήματα, που αφορούν στο χειρισμό, π.χ., της απαγόρευσης κυκλοφορίας κατά την αντιπυρική περίοδο.

Πριν την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, εγκρίθηκε η εισήγηση του προέδρου του Σ.Ο.Π.Π. και δόθηκε η εξουσιοδότηση, για την έκδοση αποφάσεων απαγόρευσης της κυκλοφορίας».

Τι γίνεται όμως με εκείνο το πυροσβεστικό όχημα που δόθηκε ως δωρεά από τον Δήμο Νυρεμβέργης στην Θάσο και το οποίο, λόγω (απώλειας των εγγράφων δωρεάς) δεν φέρει πινακίδες κυκλοφορίας με αποτέλεσμα να παραμένει ακινητοποιημένο;

Προηγούμενο άρθροΛαμπερή η έναρξη του πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης Λυκείων
Επόμενο άρθροΝέος Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης ΑΜ-Θ ο Κωνσταντίνος Μπαντίκος- Video