Με το πρώτο φως της ημέρας, στις 6:30 σήμερα το πρωί της Τετάρτης άρχισαν οι ρίψεις νερού του ελικοπτέρου “ΉΡΑ” εν αναμονή και δύο αεροπλάνων που θα συνδράμουν στην εναέρια πυρόσβεση της φωτιά στη Σαμοθράκη που ξέσπασε χθες το πρωί.

Όλοι το βράδυ περίπου πενήντα άτομα πυροσβέστες μαζί με εθελοντές, παρέμειναν στο σημείο της πυρκαγιάς και εργαζόταν ανοίγοντας ζώνες και ελέγχοντας τις μικρές εστίες και κορμούς που καιγόταν για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Εκφράζεται ήδη η αισιοδοξία ότι μέχρι σήμερα το μεσημέρι θα είναι σε πλήρη έλεγχο και θα μιλάμε για ολοκλήρωση της κατάσβεσης.

Ήδη από χθες βράδυ ο δήμαρχος του νησιού Νίκος Γαλατούμος δήλωνε:

“Είμαι σε θέση να πω ότι η φωτιά έχει τεθεί σε πλήρη έλεγχο!! Αυτό οφείλεται στην έγκυρη και αποτελεσματική συνεργασία που έχουμε κυρίως με το τοπικό πυροσβεστικό κλιμάκιο και τον προϊστάμενο τους τον κ.Τ. Γαλαζούλα , που με απόλυτη ακρίβεια κατεύθυνε όλη την επιχείρηση. Επίσης στον Αρχηγό του πυροσβεστικού σώματος ,τον Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Πέτροβιτς ,τον περιφερειακό διευθυντή της Πυροσβεστικής κ. Κούκουρα ,τον περιφερειάρχη κύριο Μετιο, τον Διοικητή Πυροσβεστικής του νομού κύριο Κούτρα , το Δασαρχειο Αλεξανδρούπολης ,το Δασονομείο Σαμοθράκης, το Α Τ Σαμοθράκης για την ρύθμιση της κυκλοφορίας, τον Συνταγματάρχη που από το πρωί μέχρι και αυτή την ώρα είναι δίπλα μας με εθελοντές στελέχη και διοικητές μονάδων. Τέλος αφήνω το κομμάτι των πυροσβεστών μας του τοπικού κλιμακίου που δίνουν την ψυχή τους όλη την ημέρα, αλλά και όλη την νύχτα, την συγκινητική και πολυάριθμη συμμετοχή των εθελοντών και τους ευχαριστώ πολύ!

Την μεγάλη προσφορά και αποτελεσματικότητα των πληρωμάτων τριών ελικοπτέρων και δυο αεροπλάνων, και τους ευγνωμονώ προσωπικά, το προσωπικό του Δήμου που βοήθησε με τους Αντιδημάρχους.!! Θεωρώ ότι το αποτέλεσμα είναι προϊόν της απόλυτης συνεργασίας και τους ευχαριστώ όλους ακόμη μια φορά!! Επίσης την ZANDE FERRIES για την δωρεά μεταφορά των πυροσβεστών και των οχημάτων τους!!!

Προηγούμενο άρθροΔΕΘ: Τα μέτρα που θα ανακοινωθούν για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων – Οι αλλαγές σε ΦΠΑ, συντάξεις και επιδόματα
Επόμενο άρθροΔιακοπή υδροδότησης την Πέμπτη στην Καβάλα