Συνεδρίασε σήμερα με τηλεδιάσκεψη το Δ.Σ. της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. με αποκλειστικό θέμα τις υπέρογκες αυξήσεις του τιμολογίου του ρεύματος που καθιστούν μη διαχειρίσιμο το ενεργειακό κόστος των Δ.Ε.Υ.Α. και απειλούν τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.

Το Δ.Σ. της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. αποφάσισε να εντείνει τον θεσμικό διάλογο με τα συναρμόδια Υπουργεία, να εκδώσει Ανακοίνωση με την οποία να εκφράζει την αγωνία του για την άρνηση της Πολιτείας να αποδεχθεί τις δίκαιες και ορθολογικές λύσεις που προτείνει η Ε.Δ.Ε.Υ.Α. για την αντιμετώπιση του ενεργειακού κόστους των Δ.Ε.Υ.Α. και να προειδοποιεί ότι εφόσον οι θεσμικές της προσπάθειες δεν τελεσφορήσουν σ΄ένα εύλογο χρονικό διάστημα, θα κλιμακώσει τις ενέργειές της με την συμμετοχή, την στήριξη και την υποστήριξη των Δ.Ε.Υ.Α. – μελών της με άμεσο και προφανή στόχο να διασφαλισθεί η βιωσιμότητά τους προς όφελος του περιβάλλοντος, της δημόσιας υγείας και των πολιτών της χώρας μας.
Επίσης, το Δ.Σ. αποφάσισε να προτείνει στις Δ.Ε.Υ.Α. να δώσουν στο θέμα του ενεργειακού κόστος την μέγιστη δυνατή δημοσιότητα, να συζητήσουν εκτενώς το θέμα του ενεργειακού τους κόστους στα Δ.Σ. τους τα οποία να εκδώσουν ανάλογες με την ανακοίνωση της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. ανακοινώσεις , και να ενημερωθούν τα οικεία Δημοτικά Συμβούλια, καθώς και οι τοπικοί βουλευτές και οι ΠΕΔ.
Τέλος η Ε.Δ.Ε.Υ.Α. λόγω της σπουδαιότητας του θέματος θα ζητήσει την συνδρομή της ΚΕΔΕ και θα συγκαλέσει έκτακτη Γενική Συνέλευση στην Αθήνα περί τα τέλη Μαρτίου.

ΕΔΕΥΑ #ΔΕΥΑ #Ενέργεια

Προηγούμενο άρθροΟ Τσίπρας ρίχνει γέφυρες στους καναλάρχες λόγω Ανδρουλάκη και απειλής τρίτης θέσης
Επόμενο άρθροΜήνυμα του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου (15 Φεβρουαρίου)