Οι ανεξήγητες διαρροές φυσικού αερίου στη Βαλτική δεν αποκλείεται να οφείλονται σε σαμποτάζ ανακοίνωσε το Κρεμλίνο σχολιάζοντας τη ζημιά στο ρωσικής κατασκευής δίκτυο αγωγών Nord Stream σε Σουηδία και Δανία.

Η Nord Stream AG, η εταιρεία που διαχειρίζεται το δίκτυο φυσικού αερίου, γνωστοποίησε νωρίτερα σήμερα πως τρεις υποθαλάσσιες γραμμές του συστήματος αγωγών αερίου Nord Stream υπέστησαν ζημιές «άνευ προηγουμένου» μέσα σε μία ημέρα.

«Αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να αποκλειστεί κανένα ενδεχόμενο», δήλωσε στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, όταν ερωτήθηκε αν ενδεχόμενη δολιοφθορά μπορεί να είναι η αιτία της ζημιάς.

Ο ίδιος δήλωσε επίσης πως το Κρεμλίνο ανησυχεί πολύ για την κατάσταση, η οποία απαιτεί άμεση διερεύνηση καθώς πρόκειται για ένα θέμα που αφορά την ενεργειακή ασφάλεια «ολόκληρης της ηπείρου».

«Είναι πολύ ανησυχητικά νέα. Πράγματι, μιλάμε για ζημιές αδιευκρίνιστης φύσης στον αγωγό μέσα στην οικονομική ζώνη της Δανίας», δήλωσε ο Πεσκόφ.

«Είναι ένα ζήτημα που σχετίζεται με την ενεργειακή ασφάλεια ολόκληρης της ηπείρου», τόνισε.

Προηγούμενο άρθροΜάκης Παπαδόπουλος: Μαζί με τους νέους στην πρώτη γραμμή για τον Δήμο Καβάλας
Επόμενο άρθροΠροφυλακίζεται ο 25χρονος για τη δολοφονία του επιστάτη στη Χρυσούπολη