Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που έχει προγραμματίσει ο Δήμος Καβάλας για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς παρουσίασαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Καβάλας, Θεόδωρος Μουριάδης και ο πρόεδρος της «Δημωφέλεια» Παναγιώτης Αγγελίδης, ενώ το «παρών» έδωσαν ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Βασίλης Λεμονίδης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας και ο πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, ως συν-διοργανωτές των εκδηλώσεων.

Με κεντρικό τίτλο «Χριστούγεννα στην Καβάλα» ξεκινά, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Καβάλας, σήμερα το απόγευμα από το κέντρο της πόλης – από την κεντρική πλατεία – η δημιουργία μιας πολυήμερης πολύχρωμης και φωτεινής εορταστικής ατμόσφαιρας για τους πολίτες. Στο ίδιο πλαίσιο ανέφερε ότι καθ΄ όλη τη διάρκεια των εορτών ακολουθεί ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, όχι μόνον στην πλατεία της πόλης, αλλά και σε όλες τις γωνιές του κέντρου, σε πολλές γειτονιές και στις κοινότητες του Δήμου, για να φτάσουν παντού το μήνυμα των Χριστουγέννων και οι ευχές για καλή χρονιά. Παράλληλα έδωσε τα εύσημα σε όλους όσοι συνέδραμαν στη διαμόρφωση του προγράμματος και κυρίως στα στελέχη της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» το οποίο βασίζεται στη φιλοσοφία της Διοίκησης του Δήμου για συμμετοχή πλήθους συλλογικοτήτων και φορέων των πολιτών όλων των ηλικιών στα δρώμενα του Δήμου, ώστε να είναι και «δημιούργημα» και «κτήμα» τους.
Ο κ. Αγγελίδης με τη σειρά του, συμπληρώνοντας το αισιόδοξο μήνυμα της συμπερίληψης και ενσωμάτωσης μεγάλου αριθμού κοινωνικών ομάδων στις εορταστικές εκδηλώσεις, τόνισε ότι η πόλη της Καβάλας θα γιορτάσει, όπως ταιριάζει, σε μια πόλη με μακραίωνη ιστορία και πολιτισμό, αλλά και ενεργό συμμετοχή στο σύγχρονο παρόν. Τόνισε ότι η κοινωνική αλληλεγγύη είναι το πρώτο και απαραίτητο βήμα για να αντιληφθούμε, ότι όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε – εκεί όπου καθένας χωριστά, ίσως δε θα μπορούσε να ανταποκριθεί-. Κλείνοντας την τοποθέτησή του σημείωσε ότι με πολλή δουλειά έχει προετοιμαστεί ένα πλούσιο πρόγραμμα που περιλαμβάνει δεκάδες πρωτότυπες εκδηλώσεις, οι οποίες θα δώσουν ξεχωριστή ζωντάνια και γιορτινή πνοή, τόσο στην αγορά, όσο και σε όλους τους πολίτες.
Ο κ. Δέμπας τόνισε ότι ο εμπορικός και ο επιχειρηματικός κόσμος επιθυμεί φως, ζωντάνια, μουσική και δρώμενα για να δοθεί μέσα από όλα αυτά μια εικόνα χαράς και αισιοδοξίας. Με τον τρόπο αυτό η πόλη μέσα από μια γιορτινή ατμόσφαιρα θα είναι σε θέση να προσελκύσει τους δημότες στο κέντρο της πόλης, αλλά και τους επισκέπτες , καθώς διαφαίνεται ότι θα είναι πολύ περισσότεροι αριθμητικά σε σύγκριση με προηγούμενες χρονιές για το Δήμο Καβάλας, σημειώνοντας επιπρόσθετα: « Εκτιμώ ότι η φετινή εορταστική περίοδος θα αποτελέσει το κίνητρο ώστε να βγούμε από το κλίμα των δυσκολιών και να δοθεί ένα στίγμα και ένα μήνυμα ότι νέα χρονιά θα είναι πιο δυναμική και αισιόδοξη για όλους μας».
Ο κ. Λεμονίδης με τη σειρά του τόνισε ότι το φετινό εορταστικό πρόγραμμα διαθέτει πλούσιο περιεχόμενο στο σύνολο των δράσεων, των ενεργειών που θα φέρουν το συναίσθημα, την ψυχαγωγία και την θετική διάθεση που χρειάζεται τη δεδομένη στιγμή περισσότερο από ποτέ ο εμπορικός κόσμος, ενώ συνεχάρη και όλους όσοι δούλεψαν προς την κατεύθυνση αυτή. Ταυτόχρονα τόνισε ότι είναι απαραίτητο να εμπεδωθεί το αίσθημα της τοπική κίνησης όσον αφορά στην κατανάλωση συνδυαστικά με τη διασκέδαση: « Το κέντρο της πόλης και όλη η αγορά θα πρέπει να ζει στους ρυθμούς των εορταστικών ημερών και σε αισιοδοξία, αλλά και σε κατανάλωση», κατέληξε.

Ο κ. Παπαδόπουλος κλείνοντας τον κύκλο των τοποθετήσεων σημείωσε ότι γι’ ακόμα μια χρονιά το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας, συνδράμει καλλιτεχνικά στις εορταστικές δράσεις που διοργανώνει ο Δήμος Καβάλας. Αναφέρθηκε λεπτομερώς στις συναυλίες των μουσικών συνόλων του Ωδείου, ο κύριος άξονας των οποίων θα πραγματοποιηθεί το τρίτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου στη Μεγάλη Λέσχη. Μέσα από τα δρώμενα αυτά, θα «δηλώσει» στο φιλόμουσο κοινό της πόλης και όχι μόνον, τη σημαντική παρουσία και συνεισφορά του Δημοτικού Ωδείου ως εκπαιδευτικός και πολιτιστικός πόλος στην τοπική κοινωνία όλα αυτά τα χρόνια.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Καβάλας

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

19:00 Σκηνή Κεντρικής Πλατείας (Ελευθερίας) Καβάλας.
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και φαντάζουν μαγικά στα μάτια των παιδιών. Ο Δήμος σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» θέλοντας να πλημμυρίσουν με φως την πλατεία της πόλης μας, καλούν τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της Α/θμιας και των Γυμνασίων της Β/θμιας Εκπαίδευσης να συμμετέχουν στη μεγάλη γιορτή της φωταγώγησης του δέντρου. Κάθε σχολείο και ένα Χριστουγεννιάτικο Δέντρο που θα υιοθετήσουν τα παιδιά και θα διακοσμήσουν με στολίδια που θα φτιάξουν τα ίδια στα σχολεία τους. Καλλιτέχνες του δρόμου θα πλαισιώνουν την εκδήλωση.
🔹20:00 ️Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου της πόλης από το Δήμαρχο Καβάλας κ. Θεόδωρο Μουριάδη.
🔹️20:30 Συναυλία από το μουσικό συγκρότημα Juke Box.

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022

🔹️18:00 Εργαστήριο του Άη Βασίλη – Κεντρική Πλατεία (Ελευθερίας) Καβάλας. Εργαστήριο κατασκευής «Χριστουγεννιάτικων στολιδιών».
🔹️20:00 Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός».
«Χορεύοντας στο ρυθμό που μας ενώνει», στον υπαίθριο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης ο Πολιτιστικός Σύλλογος Kavalatino Λατινοαμερικάνικης Κουλτούρας μας συμπαρασύρει στο ρυθμό που μας ενώνει. Μία βραδιά με ζεστό κρασί και ρυθμούς ταγκό.

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022

🔹️11:00 Εργαστήριο του Άη Βασίλη – Κεντρική Πλατεία (Ελευθερίας) Καβάλας.
Παιδικό εργαστήριο ζαχαροπλαστικής από την La Maison De Gourmet.
🔹️17:00 Πρώην Παιδικός Σταθμός οδού Ρούσβελτ- Ευριπίδου 2.
«Πάρτι στο εργαστήρι του Άη Βασίλη». Εργαστήριο ζαχαροπλαστικής, χειροτεχνίας και χριστουγεννιάτικων παιχνιδιών για μικρούς και μεγάλους, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ποταμουδίων Καβάλας.
Κρατήσεις για τα παιδικά εργαστήρια στο τηλέφωνο 6947900994.

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022

🔹️11:00 Εργαστήριο του Άη Βασίλη – Κεντρική Πλατεία (Ελευθερίας) Καβάλας.
Παιδικό εργαστήριο ζαχαροπλαστικής από την La Maison De Gourmet.
🔹️12:00 Κεντρική Πλατεία (Ελευθερίας) Καβάλας.
Μια συναυλία – αφιέρωμα με τίτλο: “Με δυο πατρίδες…”. Μια ιστορική και μουσική διαδρομή με αφετηρία την Καππαδοκία, τη Σμύρνη και το Αϊβαλί, την Πόλη, όλη την Ανατολική Θράκη και την Τραπεζούντα. Ένα πρόγραμμα με παραδοσιακά και έντεχνα τραγούδια, το οποίο πλαισιώνεται από ιστορική αφήγηση και αναφορά στα γεγονότα που άλλαξαν την ιστορία του τόπου μας.
🔹️13:00 Δάτο – Κεντρική πλατεία.
«Γλυκά Χριστούγεννα στο Δάτο» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δάτου.
🔹️17:00 Πρώην Παιδικός Σταθμός οδού Ρούσβελτ- Ευριπίδου 2.
«Πάρτι στο εργαστήρι του Άη Βασίλη». Εργαστήριο ζαχαροπλαστικής, χειροτεχνίας και χριστουγεννιάτικων παιχνιδιών για μικρούς και μεγάλους, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ποταμουδίων Καβάλας.
Κρατήσεις για τα παιδικά εργαστήρια στο τηλέφωνο 6947900994.
🔹️17:30 Προαύλιος χώρος ΚΔΑΠ Αγίου Λουκά.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Λουκά, με τη βοήθεια παιδιών του ΚΔΑΠ, στολίζει και φωταγωγεί το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο του. Γιορτή με σερβίρισμα κρασιού, εδεσμάτων και γλυκών στους παρευρισκόμενους.

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022

🔹️16:30 Bύρωνας – Πλησίον 8ου Βρεφονηπιακού Σταθμού.
Τα πατροπαράδοτα «Κάλαντα του Βύρωνα». Απαγγέλει ο Πολιτιστικός Σύλλογος της περιοχής Βύρωνα Καβάλας «Η Μεταμόρφωση».

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022

🔹️18:00 Εργαστήριο του Άη Βασίλη – Κεντρική Πλατεία (Ελευθερίας) Καβάλας.
Εργαστήριο κατασκευής «Χριστουγεννιάτικων στολιδιών».

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022

🔹️18:00 Παλιά Μουσική – Τζαμί Χαλίλ Μπέη.
Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος «ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ»
Ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Παναγίας «Το Κάστρο», φωταγωγεί το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του. Ταξίδι στη μαγεία των ημερών με εορταστικές μελωδίες και κάλαντα. Παρέα με τον Άγιο Βασίλη που θα μοιράζει δώρα, διαδραστικές δραστηριότητες και ζωγραφική προσώπου για παιδιά.
Με την υποστήριξη της ΜΕΤΑδρασης, Δράση για την Μετανάστευση και την Ανάπτυξη, στα πλαίσια του προγράμματος “Together in Sport”.

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022

🔹️20:00 Σκηνή Κεντρικής Πλατείας (Ελευθερίας) Καβάλας.
Συναυλία με χορευτική swing, μελωδική jazz, ταξιδιάρικα blues και νοσταλγικούς dixieland ρυθμούς από τους The Speakeasies’ Swing Band.

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022

🔹️09:00 Εμπορικό Κέντρο Καβάλας.
Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης Καβάλας διοργανώνει μια εκδήλωση, στο πλαίσιο των δράσεων για την παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρία με έκθεση φωτογραφίας, Χριστουγεννιάτικο bazaar και μουσικοθεατρικό δρώμενο.
🔹️14:00 Κεντρική Πλατεία (Ελευθερίας) Καβάλας.
Η οργάνωση “THE LOVE VAN” σε συνεργασία με την Β΄θμια Σχολική Επιτροπή διοργανώνουν μια δράση με σκοπό τον εθελοντισμό και την ευαισθητοποίηση πρωτίστως των παιδιών και γενικότερα της κοινωνίας. Την ημέρα της δράσης θα μαγειρέψουν και θα διαθέσουν τις μερίδες στο Χαμόγελο του παιδιού και στην Παιδόπολη.
🔹️17:30 Άγιος Νικόλαος.
«Χριστούγεννα στην Παλιά Πόλη της Καβάλας»
Με αφετηρία την εκκλησία του Αγίου Νικολάου και το Βήμα του Απόστολου Παύλου, με αποστολή την αναζήτηση μιας μοναδικής Χαριστικής Βιβλιοθήκης, οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν έναν μαγικό Χριστουγεννιάτικο περίπατο γεμάτο εκπλήξεις. Ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος «ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ» σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» εγκαινιάζουν την υπαίθρια ανταλλακτική βιβλιοθήκη στο πάρκο της οδού Ανθεμίου. Δραματοποίηση παραμυθιού από αφηγητές με την ενεργή συμμετοχή των παιδιών.
Με την υποστήριξη της ΜΕΤΑδρασης, Δράση για την Μετανάστευση και την Ανάπτυξη, στα πλαίσια του προγράμματος “Together in Sport”.
🔹️18:00 Στοά Ιπποκράτη (οδός Μεγάλου Αλεξάνδρου 25).
«Τα παραμύθια του Καραγκιόζη». Χριστουγεννιάτικη παράσταση Καραγκιόζη από τον θίασο σκιών.
🔹️19:00 Μεγάλη Λέσχη Καβάλας.
«Χριστουγεννιάτικα όνειρα». Συναυλία του ωδείου Νεάπολις στην Αίθουσα της Μεγάλης Λέσχης. Μικροί και μεγάλοι σολίστες, κιθάρες φλάουτα βιολιά και τσέλα, φοράνε τα γιορτινά τους και σας εύχονται…ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!!!
🔹️19:00 Εμπορικό Κέντρο Καβάλας.
Street milonga με tango argentine από τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Kavalatino”.
🔹️19:30 Σκηνή Κεντρικής Πλατείας (Ελευθερίας) Καβάλας.
Τα Ποντιακά Σωματεία του Δήμου Καβάλας θα πραγματοποιήσουν «Πατινάδα» στους πεζόδρομους παραπλεύρως της κεντρικής πλατείας με ζωντανή μουσική (λύρα και νταούλι), με κατεύθυνση την κεντρική πλατεία όπου θα γίνει ένα γνήσιο παραδοσιακό ποντιακό γλέντι.

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022

🔹️11:00 Γραφεία Συλλόγου «Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας».
Θεατρική παράσταση από το Θεατρικό Τμήμα του ΛΕΚ με τίτλο: «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα».
🔹️12:00 Γραφεία Συλλόγου «Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας».
Εργαστήριο ζωγραφικής από το Τμήμα Ζωγραφικής του ΛΕΚ με τίτλο «Χιονισμένα σπιτάκια».
🔹️12:00 Εργαστήριο του Άη Βασίλη – Κεντρική Πλατεία (Ελευθερίας) Καβάλας.
«Κάθε στολίδι μία Ευχή κάθε Ευχή μία Ελπίδα».
Εργαστήρι κατασκευής Χριστουγεννιάτικου στολισμού για παιδιά από την Στέλλα Φουρναράκη.
🔹️12:00 Κεντρική Πλατεία (Ελευθερίας) Καβάλας.
1ο Φεστιβάλ Χριστουγέννων «Κάνε μια ευχή» από την Ομάδα Φίλων Παραδοσιακού Χορού Καβάλας.
🔹️12:00 Δρόμοι της πόλης της Καβάλας.
H μπάντα δρόμου “Paranaue” με τα κρουστά της και το ιδιαίτερο μουσικό της χρώμα, μας ανεβάζει με ξεσηκωτικούς ρυθμούς!
🔹️14:30 Ζυγός – Κεντρική Πλατεία.
«Γλυκά Χριστούγεννα στο Ζυγός».
🔹️15:00 Πάρκο Κοινότητας Νέας Καρβάλης.
«Γλυκά Χριστούγεννα στη Νέα Καρβάλη».
🔹️17:00 Πάρκο Αγίας Ειρήνης.
«Φέρε το στολίδι σου». Ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κηπουπόλεως Καλαμίτσας «Η Αγία Ειρήνη» σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 18ου Δημοτικού Σχολείου διοργανώνει την Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση.
🔹️17:30 1ο ΚΑΠΗ Αγίου Αθανασίου.
«Βάλε το στολίδι σου». Χριστουγεννιάτικη γιορτή για παιδιά και ενήλικες με κατασκευές – εργαστήρια από τον Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Αγίου Κωνσταντίνου «Ο Δρόμος του νερού».
🔹️18:00 Σερδαρόγλου και Ρούσβελτ (πάνω από το 3ο ΚΑΠΗ).
Ο Σύλλογος Εικαστικών Τεχνών και Φιλότεχνων Καβάλας (Artattack) σας προσκαλεί σε ένα χώρο όπου με πολλή αγάπη, έμπνευση και δημιουργία θα σας ξεναγήσει σε μια πρώτη γνωριμία στο λατρεμένο κόσμο των παραμυθιών.
🔹️20:30 Θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου».
«Χριστούγεννα στη Σμύρνη των ονείρων». Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας και το 6ο ΓΕΛ Καβάλας με την υποστήριξη του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καβάλας, διοργανώνουν εκδήλωση στο πλαίσιο των 100 χρόνων από τον ξεριζωμό των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022

🔹️12:00 Κεντρική Πλατεία (Ελευθερίας) Καβάλας.
Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση «Μνήμες και Γεύσεις του Πόντου» από την Λέσχη Ποντίων Ν. Καβάλας. Παραδοσιακό ποντιακό γλέντι με Ποντιακά κάλαντα Χριστουγέννων από τη χορωδία, παραδοσιακά τραγούδια και χορούς από τα τμήματα της Λέσχης Ποντίων Ν. Καβάλας καθώς και παρουσίαση ποντιακών εδεσμάτων.
🔹️12:00 Πεζόδρομος Παύλου Μελά (Τράπεζα Ελλάδος).
«Χ-mas Rock». “Οι μπάντες του ωδείου “Νεάπολις”, ενορχηστρωμένες από τον Ευριπίδη Ταρασίδη έρχονται να σας ξεσηκώσουν και να δώσουν μια ροκ διάθεση παίζοντας γνωστές ροκ επιτυχίες!”.
🔹️12:00 Πεζόδρομος Κωστή Παλαμά.
Χριστουγεννιάτικη γιορτή με την συμμετοχή της χορωδίας, το χορευτικό τμήμα ενηλίκων αλλά και με την συμμετοχή των μελών και φίλων της Θρακικής Εστίας Ν. Καβάλας.
🔹️12:00 Κρηνίδες – Πλατεία Πελεκανίδη.
«Γλυκά Χριστούγεννα στις Κρηνίδες».
🔹️15:00 Αμυγδαλεώνας- Παλιό Καπνομάγαζο.
«Γλυκά Χριστούγεννα στον Αμυγδαλεώνα» από τον Μουσικοχορευτικό Μορφωτικό Σύλλογο Αμυγδαλεώνα.
🔹️17:30 Πάρκο Αγίας Ειρήνης.
«Φέρε το στολίδι σου». Ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κηπουπόλεως Καλαμίτσας «Η Αγία Ειρήνη» σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 18ου Δημοτικού Σχολείου διοργανώνει την Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση.

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022

🔹️18:00 Εργαστήριο του Άη Βασίλη – Κεντρική Πλατεία (Ελευθερίας) Καβάλας.
«Εργαστήρι Χριστουγεννιάτικης κάρτας» από τον Σύλλογο Εικαστικών Τεχνών και Φιλότεχνων Καβάλας (Artattack).
🔹️18:00 Στοά Ιπποκράτη (οδός Μεγάλου Αλεξάνδρου 25).
Παρουσίαση δραματοποιημένου παραμυθιού για παιδιά όλων των ηλικιών, «Μια φωτογραφία με τον Αϊ Βασίλη» από την Στέλλα Φουρναράκη.
🔹️18:00 Γραφεία Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Χωράφας Καβάλας.
Χριστουγεννιάτικη γιορτή.
🔹️20:00 Κεντρική Πλατεία (Ελευθερίας) Καβάλας.
Μουσικοχορευτική παράσταση από τους Rusty Souls, “Ρομαντικά, Μελωδικά, Αξέχαστα… Με τραγούδια από όλο τον κόσμο και ελληνικά, τα αγαπημένα, γνωστά, τα σπάνια και ιδιαίτερα…με χορευτικούς swing ρυθμούς και όχι μόνο…”, με την συμμετοχή χορευτών από την ομάδα «Kavala Lindy Hop».
🔹️20:30 Μεγάλη Λέσχη Καβάλας.
Χριστουγεννιάτικη συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Καβάλας. Υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού της Θανάση Παρμενίδη με επιλογές από τις καλύτερες στιγμές της κλασικής και διεθνούς μουσικής σκηνής καθώς και από το έργο κορυφαίων Ελλήνων συνθετών.

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022

🔹️18:00 Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός».
«Ένα Εργαστήρι Χριστουγέννων που δεν μοιάζει με κανένα»
H Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» και ο Εξωραϊστικός πολιτιστικός σύλλογος Παναγίας «Το Κάστρο» μετατρέπουν την Παιδική Γωνιά της Βιβλιοθήκης (3ος όροφος) σε ένα μαγικό Εργαστήρι Χριστουγέννων.
Η εκδήλωση απευθύνεται σε παιδιά των Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ Τάξεων του Δημοτικού Σχολείου. Απαραίτητη η προεγγραφή στο τηλέφωνο 2513500407 τις ώρες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης.
🔹️18:00 Στοά Ιπποκράτη (οδός Μεγάλου Αλεξάνδρου 25).
«Τα Μαγικά Χριστούγεννα» από την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.) «ΚΟΥΚΛΟΤΟΠΙΑ».
🔹️18:00 Υπόγειο Δημοτικής Αγοράς Καβάλας (πλαϊνή είσοδος / οδός Αμύντα)
Εγκαίνια ομαδικής έκθεσης φωτογραφίας για τα 30 χρόνια λειτουργίας της Δημοτικής Αγοράς Καβάλας.
🔹️19:00 Μεγάλη Λέσχη Καβάλας.
«Χριστός γεννιέται, χαρά στον κόσμον». Χριστουγεννιάτικη συναυλία από το μουσικό σύνολο «Συνηχούντες». Συμμετέχει η Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Καβάλας.
🔹️20:00 Κεντρική Πλατεία (Ελευθερίας) Καβάλας.
Συναυλία από το συγκρότημα Flicker Motel. Οι Flicker Motel είναι ένα τετραμελές συγκρότημα από την Καβάλα. Παίζουν αγγλόφωνο εναλλακτικό ροκ.

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022

🔹️10:00 ΚΔΑΠ Αγίου Λουκά.
“Οι καθηγητές του Ωδείου “Νεάπολις” εύχονται μελωδικά και γιορτινά “ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ” στο ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ Αγίου Λουκά”.
🔹️18:00 Εργαστήριο του Άη Βασίλη – Κεντρική Πλατεία (Ελευθερίας) Καβάλας.
«Εργαστήριο κατασκευής κουκουναριών» από τον Σύλλογο Εικαστικών Τεχνών και Φιλότεχνων Καβάλας (Artattack).
🔹️19:30 Γραφεία Συλλόγου Κατοίκων Συνοικίας Νεάπολης Τραπεζούντας 54
Ο Σύλλογος Κατοίκων Συνοικίας Νεάπολης προσκαλεί όλους τους κατοίκους της περιοχής στην Χριστουγεννιάτικη εορτή όπου θα προσφερθούν εδέσματα και ζεστό κρασί από τα μέλη του Συλλόγου.
🔹️20:00 Κεντρική Πλατεία (Ελευθερίας) Καβάλας.
Συναυλία από το συγκρότημα Pasta Tomato.
🔹️20:30 Μεγάλη Λέσχη Καβάλας.
Χριστουγεννιάτικη Συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας. Το Εργαστήρι Μουσικών Συνόλων, η Συμφωνική Ορχήστρα Δωματίου και η Παιδική – Εφηβική Χορωδία του ΔΩΚ κάνουν ένα ταξίδι σε μουσικές του κόσμου στην ατμόσφαιρα μιας Χριστουγεννιάτικης ιστορίας και προσθέτουν λίγη ακόμη μαγεία σε αυτές τις ξεχωριστές ημέρες της χρονιάς.

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022

🔹️10:30 Κεντρική Πλατεία (Ελευθερίας) Καβάλας.
Οι μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα ψάλλουν κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Συνεργάζονται το Μουσικό Σχολείο Καβάλας με τις Διευθύνσης Α/θμιας κα Β/θμιας Εκπαίδευσης Καβάλας.
🔹️18:00 Ισόγειο Μεγάλης Λέσχης
Δημιουργία επιτραπέζιων παιχνιδιών που αφορούν χριστουγεννιάτικα παραμύθια από την Ομάδα Μελέτης, Διατήρησης και Διάδοσης του Λαϊκού Παραμυθιού και Παιχνιδιού «Οι Παραμυθάδες».
🔹️19:00 Κεντρική Πλατεία (Ελευθερίας) Καβάλας.
Christmas run – Τρέχουμε όλοι μαζί ντυμένοι Αϊ Βασίληδες με σημείο αφετηρίας την Κεντρική πλατεία (Ελευθερίας) Καβάλας, διασχίζουμε το κέντρο της πόλης και καταλήγουμε κι πάλι στην Κεντρική πλατεία. Θα διατίθενται για τον κάθε συμμετέχοντα γενειάδα και σκούφος Αϊ Βασίλη. Τα έσοδα θα στηρίξουν το Χαμόγελο του Παιδιού. Μαζί με τους φίλους μας συμμετέχουμε σε αυτήν την Χριστουγεννιάτικη αλυσίδα αγάπης.
🔹️20:00 Κεντρική Πλατεία (Ελευθερίας) Καβάλας.
Συναυλία από το 9μελές BIG BAND “Deep Soul” σε ρυθμούς Soul – Funk – Blues μουσικής με μοναδικές διασκευές από all time classic hits των 60’s & 70’s.
🔹️20:30 Μεγάλη Λέσχη Καβάλας.
Χριστουγεννιάτικη Συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας. Το Εργαστήρι Μουσικών Συνόλων, η Συμφωνική Ορχήστρα Δωματίου και η Παιδική – Εφηβική Χορωδία του ΔΩΚ κάνουν ένα ταξίδι σε μουσικές του κόσμου στην ατμόσφαιρα μιας Χριστουγεννιάτικης ιστορίας και προσθέτουν λίγη ακόμη μαγεία σε αυτές τις ξεχωριστές ημέρες της χρονιάς.

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022

🔹️12:00 Γραφείο του Συλλόγου της Πανηπειρωτικής Ένωσης του Νομού Καβάλας (Δαρδανελίων – περιοχή Αγ. Νικολάου Καβάλας).
Αναβίωση του εθίμου της Ηπείρου «τα σπάργανα του Χριστού». Τηγανίτες ψημένες πάνω σε πυρωμένη πέτρα, όπου οι Ηπειρώτισσες ετοίμαζαν την παραμονή των Χριστουγέννων.
🔹️13:00 Κεντρική Πλατεία (Ελευθερίας) Καβάλας.
Χριστουγεννιάτικη Συναυλία των Μουσικών Συνόλων του ΔΩΚ. Τραγούδια με μήνυμα από την YOUNG POWER ORCHESTRA την οποία διευθύνει ο καθηγητής κρουστών Κρίστοφερ Μπάκα και την Παιδική – Εφηβική Χορωδία του ΔΩΚ υπό την διεύθυνση της Μαριάννας Κεσόγλου. Η Ορχήστρα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής υπό την επιμέλεια του καθηγητή του ΔΩΚ Μανώλη Παργεντάκη παρουσιάζει παραδοσιακά κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Η Ακορντεονάτα υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Παύλου Ξανθόπουλου παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με γνωστές επιτυχίες του διεθνούς ρεπερτορίου.
🔹️18:00 – 21:00 Πεζόδρομος Παύλου Μελά.
«Γεύσεις, Μυρωδιές και αισθήσεις». Μύρισαν Χριστούγεννα και οι Πρόσκοποι Καβάλας μεταφέρουν την γιορτινή διάθεση στο κέντρο της πόλης.
🔹️18:30 Κεντρικοί δρόμοι της περιοχής Χωράφας Καβάλας.
Χριστουγεννιάτικα κάλαντα από τον Εξωραϊστικό Πολιτιστικό Σύλλογο Χωράφας.
🔹️19:00 Κεντρική Πλατεία (Ελευθερίας) Καβάλας.
Παρουσίαση Χριστουγεννιάτικων ποντιακών εδεσμάτων με σκοπό την γνωριμία του κόσμου με την ποντιακή κουζίνα από τον Όμιλο Ποντίων Χορευτών Καβάλας.

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2022

🔹️11:00 Δρόμοι της Πόλης.
Κάλαντα από την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας.
🔹️11:00 – 14:00 Πεζόδρομος Παύλου Μελά.
«Γεύσεις, Μυρωδιές και αισθήσεις». Μύρισαν Χριστούγεννα και οι Πρόσκοποι Καβάλας μεταφέρουν την γιορτινή διάθεση στο κέντρο της πόλης.
🔹️12:00 Κεντρική Πλατεία (Ελευθερίας) Καβάλας.
Ο Σύλλογος Εβριτών Καβάλας θα τραγουδήσει τα παραδοσιακά κάλαντα της Θράκης στους θεσμικούς φορείς και στη συνέχεια θα περπατήσει στους κεντρικούς πεζοδρόμους παρουσιάζοντας το έθιμο της «καμήλας».

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2022

🔹️12:00 Πολύστυλο – Κεντρική Πλατεία.
Αποχαιρετώντας τον παλιό χρόνο από τον Πολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Πολύστυλου

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022

🔹️11:00 Πεζόδρομος Κωστή Παλαμά.
Δημιουργικό εργαστήρι κατασκευής χειροποίητου κοσμήματος, από την Καλλίνα Μπιζιάνα.
Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας:
Α τμήμα 5-8 ετών 11:00 – 12:00
Β τμήμα 9-12 ετών 12:00 – 13:00
Απαραίτητη η προεγγραφή στο τηλέφωνο της κας. Καλλίνας Μπιζιάνα 6972939450.
🔹️11:30-13:30 Εργαστήριο του Άη Βασίλη – Κεντρική Πλατεία (Ελευθερίας) Καβάλας.
Ο Άη Βασίλης μοιράζει δώρα στα παιδιά.
🔹️18:00 Εργαστήριο του Άη Βασίλη – Κεντρική Πλατεία (Ελευθερίας) Καβάλας.
Παιδικό εργαστήρι κατασκευής Χριστουγεννιάτικων Στολιδιών από πηλό, με το εργαστήρι κεραμικής «ΓΑΙΑ» της Στέλλας Ρόκκου.
🔹️18:00 Εθνική Τράπεζα Ελλάδος.
Χριστουγεννιάτικες βόλτες με το τρενάκι του Δήμου Καβάλας.
🔹️20:00 Κεντρική Πλατεία (Ελευθερίας) Καβάλας.
Το μουσικό σχήμα «ΤΡΙΗΧΟ» με τη Σοφία Νεοχωρίτου παρουσιάζουν κάλαντα, όμορφες μελωδίες και αγαπημένα τραγούδια.

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022

🔹️11:30-13:30 Εργαστήριο του Άη Βασίλη – Κεντρική Πλατεία (Ελευθερίας) Καβάλας.
Ο Άη Βασίλης μοιράζει δώρα στα παιδιά.
🔹️12:00 Κρυονέρι – Κεντρική Πλατεία.
«Γλυκά Χριστούγεννα στο Κρυονέρι» από τον Ποντιακό – Πολιτιστικό Σύλλογο Κρυονερίου «Ο Ακρίτας».
🔹️12:00 Κεντρική Πλατεία (Ελευθερίας) Καβάλας.
Το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας θα παρουσιάσει το Μακεδονικό έθιμο “Κολιντα Μπαμπω” (Κάλαντα στη γιαγιά). Χοροί από την Μακεδονία από το παιδικό τμήμα του ΛΕΚ.
🔹️17:00 Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός».
«Εργαστήρι φιλαναγνωσίας και δημιουργικής γραφής», στην Παιδική Γωνιά (3ος όροφος) της Βιβλιοθήκης.
Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί από την νηπιαγωγό Νόπη Μπιζιάνα και την αργυροχρυσοχόο Καλίνα Μπιζιάνα. Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας:
Α τμήμα 5-8 ετών 17:00 – 18:30
Β τμήμα 9-12 ετών 18:30 – 20:00
Απαραίτητη η προεγγραφή στο τηλέφωνο 2513500407 τις ώρες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης.
🔹️17:00 Λυδία – Κεντρική Πλατεία
«Γλυκά Χριστούγεννα στη Λυδία» από τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Λυδίας.
🔹️18:00 Εργαστήριο του Άη Βασίλη – Κεντρική Πλατεία (Ελευθερίας) Καβάλας.
«Εργαστήριο κατασκευής ημερολογίων με την τεχνική του κολάζ» από τον Σύλλογο Εικαστικών Τεχνών και Φιλότεχνων Καβάλας (Artattack).
🔹️18:00 Εθνική Τράπεζα Ελλάδος.
Χριστουγεννιάτικες βόλτες με το τρενάκι του Δήμου Καβάλας.
🔹️18:30 Μεγάλη Λέσχη Καβάλας.
Το περιοδικό Νέο Υπόστεγο του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός», σας προσκαλούν σε ένα «Λογοτεχνικό ταξίδι στο Δωδεκαήμερο συντροφιά με Έλληνες συγγραφείς».
🔹️20:00 Κεντρική Πλατεία (Ελευθερίας) Καβάλας.
Το μουσικό συγκρότημα «ΧΑΛΚOFOLK» μας ταξιδεύει σε μαγευτικούς μουσικούς προορισμούς από τον χώρο της Μακεδονίας αλλά και της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων μέσα από τους ήχους των χάλκινων.

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022

🔹️11:30-13:30 Εργαστήριο του Άη Βασίλη – Κεντρική Πλατεία (Ελευθερίας) Καβάλας.
Ο Άη Βασίλης μοιράζει δώρα στα παιδιά.
🔹️12:00 Κεντρική Πλατεία (Ελευθερίας) Καβάλας
Ο Σύλλογος Μικρασιατών Καβάλας «Μνήμη Μικράς Ασίας» θα παρουσιάζει Μικρασιάτικα έθιμα.
🔹️18:00 Σερδαρόγλου και Ρούσβελτ (πάνω από το 3ο ΚΑΠΗ).
«Στολίζουμε το μαγικό δέντρο» από τον Σύλλογο Εικαστικών Τεχνών και Φιλότεχνων Καβάλας (Artattack).
🔹️18:00-20:00 Εργαστήριο του Άη Βασίλη – Κεντρική Πλατεία (Ελευθερίας) Καβάλας.
Χριστουγεννιάτικο εργαστήριο από την Ομάδα Μελέτης, Διατήρησης και Διάδοσης του Λαϊκού Παραμυθιού και Παιχνιδιού «Οι Παραμυθάδες» με τίτλο «ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΜΕ, ΠΑΡΑΜΥΘΙΖΟΝΤΑΣ»
🔹️18:00 Εθνική Τράπεζα Ελλάδος.
Χριστουγεννιάτικες βόλτες με το τρενάκι του Δήμου Καβάλας.
🔹️20:00 Κεντρική Πλατεία (Ελευθερίας) Καβάλας.
Συναυλία από το συγκρότημα Puros.

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022

🔹️11:30-13:30 Εργαστήριο του Άη Βασίλη – Κεντρική Πλατεία (Ελευθερίας) Καβάλας.
Ο Άη Βασίλης μοιράζει δώρα στα παιδιά.
🔹️14:30 Φίλιπποι.
«Γλυκά Χριστούγεννα στους Φιλίππους».
🔹️17:00 Σερδαρόγλου και Ρούσβελτ (πάνω από το 3ο ΚΑΠΗ).
«Εργαστήρι μαγικής κάλτσας» από τον Σύλλογο Εικαστικών Τεχνών και Φιλότεχνων Καβάλας (Artattack).
🔹️17:30 Οικισμός Νέου Ζυγού.
«Τα φαναράκια των ευχών».
🔹️18:00 Εργαστήριο του Άη Βασίλη – Κεντρική Πλατεία (Ελευθερίας) Καβάλας.
Αφήγηση Χριστουγεννιάτικων παραμυθιών από την Ομάδα Μελέτης, Διατήρησης και Διάδοσης του Λαϊκού Παραμυθιού και Παιχνιδιού «Οι Παραμυθάδες».
🔹️18:00 Εθνική Τράπεζα Ελλάδος.
Χριστουγεννιάτικες βόλτες με το τρενάκι του Δήμου Καβάλας.
🔹️20:00 Κεντρική Πλατεία (Ελευθερίας) Καβάλας.
Συναυλία από το συγκρότημα Hot Staff, ένα 5μελές μουσικό σχήμα από τη Θεσσαλονίκη που έχουν σκοπό να σας ξεσηκώσουν μέσα από τα groovy μονοπάτια της Funk, Soul, Disco, Pop & Rock n’ Roll μουσικής, με μοναδικές δικές τους διασκευές, διαχρονικές επιτυχίες, αλλά και πιο σύγχρονες κυκλοφορίες.

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022

🔹️11:00 Δρόμοι της Πόλης.
Κάλαντα από την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας.
🔹️11:00 Κεντρικοί δρόμοι της πόλης και κατάληξη στην πλατεία Ελευθερίας.
Αναβίωση και παρουσίαση του ποντιακού λαϊκού δρώμενου των «Μωμόγερων» από τον Όμιλο Ποντίων Χορευτών Καβάλας.
🔹️18:00 Συνοικία Αγίας Βαρβάρας και Πεντακοσίων.
Χριστουγεννιάτικα κάλαντα από τα μέλη και τους χορευτές του Μορφωτικού Πολιτιστικού Αθλητικού Συλλόγου Αγίας Βαρβάρας και Πεντακοσίων.
🔹️18:00 Εθνική Τράπεζα Ελλάδος.
Χριστουγεννιάτικες βόλτες με το τρενάκι του Δήμου Καβάλας.

Πέμπτη 05 Ιανουαρίου 2023

🔹️16:30 Νέα Καρβάλη Καβάλας.
«Σάγια».

Αναβίωση χριστουγεννιάτικου εθίμου της Καππαδοκίας από την Στέγη Πολιτισμού Νέας Καρβάλης Καβάλας.

Street music events θα πραγματοποιηθούν σε διάφορα σημεία του κέντρου της πόλης. Για περισσότερες πληροφορίες συντονιστείτε με την σελίδα μας στο Facebook… και το Instagram…

KAVALA ON ICE
Δεκέμβριος – Ιανουάριος 2022 – 2023

Ώρες λειτουργίας 10:00 – 22:00 Κεντρική Πλατεία

Προηγούμενο άρθροΤαξιδέψτε στην Χριστουγεννιάτικη Παραμυθούπολη του Νέστου
Επόμενο άρθροΣυμμετοχή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νικόλαου Παναγιωτόπουλου στην Ετήσια Διάσκεψη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας