Σήμερα, Τετάρτη 11 Μαΐου 2022, ξεκίνησε η παράδοση αυτόματων απινιδωτών στα Σχολικά Συγκροτήματά Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Θάσου από την Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Θάσου.
Σήμερα παραδόθηκε από ένας αυτόματος απινιδωτής στο 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Λιμένα Θάσου, ενώ τις επόμενες ημέρες θα συνεχιστούν οι παραδόσεις, ώστε κάθε Σχολικό Συγκρότημα Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Θάσου να διαθέτει από έναν αυτόματο απινιδωτή.

Σχετικά ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Θάσου. κ. Στυλιανός Καραβούζης δήλωσε:
«Αναγνωρίζοντας ότι οι αυτόματοι απινιδωτές σε δημόσιους χώρους μπορούν να σώζουν ζωές ανθρώπων που έχουν υποστεί καρδιακή ανακοπή, προχωρήσαμε στην προμήθεια αυτόματων απινιδωτών ύψιστης τεχνολογίας για όλα τα Σχολικά Συγκροτήματά Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Θάσου, τα οποία πλέον παραδίδονται στα σχολεία, προκειμένου να είναι στην διάθεση τόσο των εκπαιδευτικών αλλά και των κατοίκων πλησίον αυτών.

Άμεσα θα διεξαχθούν και σεμινάρια για την ασφαλή και ουσιαστική χρησιμοποίησή τους».
Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου. κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:
«Συγχαίρω την Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Θάσου και τον Πρόεδρό της κ. Στυλιανό Καραβούζη για την πρωτοβουλία.

Η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Θάσου με συνεχείς προσπάθειες βελτιώνει έμπρακτα τόσο τους σχολικούς χώρους όσο και τον σχολικό εξοπλισμό. Η συγκεκριμένη παρέμβαση είναι εξόχως σημαντική και ουσιαστική για την προστασία της υγείας στις σχολικές μονάδες».

Προηγούμενο άρθροΕπίσκεψη του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, στην Έκθεση του 4ου ΕΠΑΛ Καβάλας
Επόμενο άρθροΜάκης Παπαδόπουλος: Να ενταχθούν τα μνημεία Φιλίππων και Καβάλας στις Πολιτιστικές Διαδρομές του Υπουργείου Πολιτισμού