Οι Ρουμάνοι τουρίστες έχουν κυριολεκτικά κατακλίσει την Θάσο έως σήμερα. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θάσου κ. Πάρης Παρασχούδης σημείωσε ότι ήταν κάτι το αναμενόμενο.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «όπως κάθε χρόνο οι Ρουμάνοι κάνουν τη διαφορά και τα δύο χρόνια της πανδημίας αυτή η αγορά έσωσε την παρτίδα του τουρισμού στη Θάσο. Περιμέναμε με το κλείσιμο των σχολείων να έχουμε πολύ μεγάλη προσέλευση Ρουμάνων τουριστών. Αυτό έγινε και μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Είναι πολύ μεγάλη η προσέλευση και ελπίζουμε να συνεχιστεί ως τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Έχουμε κι από άλλες χώρες οδικό τουρισμό. Βλέπουμε πολλούς Ούγγρους, Μολδαβούς και αρκετούς Σέρβους οι οποίοι έρχονται πιο πολύ με δικά τους οχήματα παρά με λεωφορεία. Αυτή η τουριστική έξαρση θέλει διαχείριση και προσπαθούμε να το κάνουμε με τον καλύτερο τρόπο.

Μπήκαμε για τα καλά στο καλοκαίρι. Ιούλιος και ο Αύγουστος είναι δεδομένο ότι θα πάνε καλά. Αυτό που θα κρίνει πόσο καλά θα πάμε και πόσο κοντά στο 2019 θα είμαστε, είναι ο Σεπτέμβριος και ειδικότερα το δεύτερο μισό του. Αν δεν έχουμε κόσμο το Μάιο, αρχές Ιουνίου, τέλη Σεπτέμβρη, αρχές Οκτώβρη, δεν θα μπορέσουμε να συμπληρώσουμε αρκετές αφίξεις και εισπράξεις ώστε να καλύψουμε το επιθυμητό, δηλαδή να αγγίξουμε τα νούμερα του 2019. Επομένως, ο κρίσιμος μήνας είναι ο Σεπτέμβριος».

ΑΡΓΟΤΕΡΑ

Πρόσθεσε ότι «για άλλες περιοχές το φετινό ξεκίνημα είναι καλύτερο από το αντίστοιχο του 2019. Για τη Θάσο δεν μπορούμε να το πούμε αυτό. Υπάρχουν περιοχές που ξεκίνησαν δυναμικά, ο κόσμος ξαναμπήκε στα αεροπλάνα και η τουριστική κίνηση στη Νότια Ελλάδα ξεκίνησε πάρα πολύ δυναμικά. Εμείς δεν πήραμε μπρος από την αρχή, δεν έχουμε τον όγκο των αεροπορικών αφίξεων που θα έκανε τη διαφορά. Ουσιαστικά η περίοδος αιχμής ξεκίνησε για τη Θάσο από τα μέσα Ιουνίου.

Η Θάσος βασίζεται πολύ στον οδικό τουρισμό. Θα τη σώσει για ακόμη μία φορά αλλά δεν μπορεί να πάει πιο πέρα. Είναι, πλέον στα όριά του κι αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι πώς να γεμίσουμε το Μάιο και το Σεπτέμβριο».

Προηγούμενο άρθροΚωστής Σιμιτσής: Η επένδυση στα Λουτρά Ελευθερών θα αλλάξει ριζικά την περιοχή
Επόμενο άρθροΓια πρώτη φορά θα γίνει στην Καβάλα το οικονομικό βαρόμετρο