Την απάντηση προσπαθούν να την δώσουν τα παιδιά της Action Team.

Οι νέοι εθελοντές της Action Team δημιουργούν μια νέα Καβάλα, αυτήν που πρωτοπορεί!

Στις 15 Φεβρουαρίου κατατέθηκε επίσημη πρόταση στους φορείς της πόλης, που αφορά την δημιουργία μιας νέας καμπάνιας με όνομα «Καβάλα – Αναπνέουμε ελεύθερα», που ως θέμα έχει την δημιουργία της πρώτης πόλης Smoke Free στην Ελλάδα, απαλλαγμένη από τον βλαβερό καπνό του τσιγάρου.

Η πρόταση περιλαμβάνει:

– Την δημιουργία ειδικών υπερσύγχρονων stand, για τη εξυπηρέτηση των καπνιζόντων ατόμων, τοποθετημένα σε κεντρικά σημεία της πόλης, με παροχή φόρτισης κινητών.

– Την πραγματοποίηση εθελοντικών παρεμβάσεων με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την νέα καμπάνια και την παρακίνηση τους στο να καπνίζουν μόνο στα ειδικά stand.

– Την διεξαγωγή θεματικών δράσεων στα πλαίσια της καμπάνιας από ομάδες, σχολεία και συλλόγους, με σκοπό την ενημέρωση και την πρόληψη των πολιτών σχετικά με τις βλαβερές συνέπειες που προκαλεί το κάπνισμα.

– Την εγκατάσταση νέων διαφημιστικών πλαισίων, σε κεντρικά σημεία της πόλης, με μηνύματα για την εξάλειψη του τσιγάρου.

– Την αποτελεσματική εφαρμογή των νόμων περί καπνίσματος σε εσωτερικούς χώρους.

– Την τοποθέτηση μόνιμων διαφημιστικών της νέας καμπάνιας σε χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας, σε συνεργασία με ιδιώτες που δραστηριοποιούνται σε σχετικούς χώρους.

Πρόκειται για μια ιδέα όπου η πιθανή υλοποίηση της θα συμβάλει βαθιά στην ανάπτυξη της ποιότητας ζωής των πολιτών, στην αναβάθμιση της αισθητικής της πόλης και στην άνθηση του τουριστικού προϊόντος μας αφού η πλειοψηφία των τουριστών μας είναι αντικαπνιστές. Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι έχει βρεθεί εταιρία που ενδιαφέρεται να αναλάβει την χρηματοδότηση της νέας καμπάνιας.

Προηγούμενο άρθρο«Πονοκέφαλος» και για το Δήμο Καβάλας το θέμα με τα εγκαταλελειμμένα σπίτια
Επόμενο άρθροΑνασχηματισμός: Αυτή είναι η νέα κυβέρνηση – Όλες οι αλλαγές σε πρόσωπα