Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, συμμετέχοντας στον εορτασμό της 109ης επετείου από την απελευθέρωση της Καβάλας, παρέστη σήμερα Κυριακή, 26 Ιουνίου 2022, στην τελετή έπαρσης της ελληνικής σημαίας στις Καμάρες, στην κατάθεση στεφάνων και στην επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του Α. Κριεζή.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τελετής, έκανε την εξής δήλωση:

«Μέρα γιορτής και ιστορικής μνήμης η σημερινή για τον τόπο μας.

Ακριβώς 109 χρόνια πριν, στις 26 Ιουνίου του 1913, το αντιτορπιλικό ‘’Δόξα’’ κατέπλεε στον όρμο της Καβάλας και το Πολεμικό Ναυτικό καταλάμβανε την πόλη, υπό την καθοδήγηση του πλωτάρχη Αντώνιου Κριεζή.

Από τα χέρια του υψώθηκε η ελληνική σημαία στην Καβάλα, για την οποία είχε φτάσει η ώρα, μαζί με τα περίχωρά της, να ενσωματωθούν στο εθνικό κορμό.

Υποκλινόμαστε και αποτίουμε φόρο τιμής στους ήρωες προγόνους μας, εκφράζοντάς τους την ευγνωμοσύνη μας και υποσχόμενοι πως θα προσπαθήσουμε να φανούμε αντάξιοί τους.

Η ευθύνη που μας αναλογεί είναι μεγάλη, όπως και η ανάγκη να διατηρήσουμε την ιστορία μας ζωντανή στο πέρασμα του χρόνου.

Είμαι βέβαιος ότι θα πράξουμε αυτό που πρέπει για μια ισχυρή, περήφανη και ανεξάρτητη Ελλάδα.

Το οφείλουμε στους πατριώτες εκείνης της εποχής, στους εαυτούς μας, στις επόμενες γενιές.

Χρόνια πολλά σε όλες και όλους, χρόνια πολλά Καβάλα».

Προηγούμενο άρθροΠαντρεύτηκαν στην Τζια οι συνεργάτες του πρωθυπουργού Κ. Κάπη – Χρ. Ζωγράφος – Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη
Επόμενο άρθροΕπικοινωνία Αναστασιάδη-Λυκουρέτζου για τις ολικές καταστροφές στις καλλιέργειες στο Δήμο Παγγαίου