Αποτελεσματική χαρακτήρισε την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών στην χώρα μας από πλευράς κυβέρνησης, ο βουλευτής κ. Μακάριος Λαζαρίδης. Φωτιές που αποδίδονται κυρίως στις κλιματολογικές αλλαγές.

Συγκεκριμένα είπε ότι «η πραγματικότητα είναι ότι τα τελευταία χρόνια η χώρα μας κι ολόκληρος ο κόσμος λόγω της κλιματολογικής αλλαγής έχουν συχνά ακραία φαινόμενα όπως οι πυρκαγιές. Η διαχείριση των πυρκαγιών γίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Όταν η φωτιά ξεφύγει αυτό που σ’ ενδιαφέρει είναι να σώσεις ανθρώπινες ζωές. Έπεται το περιβάλλον και το πράσινο. Πρέπει να αντιληφθούμε όλοι τι ακριβώς συμβαίνει.

Τις περισσότερες πυρκαγιές δεν τις παίρνουμε χαμπάρι διότι σβήνονται εν τη γενέση τους. Υπάρχουν μεγάλες πυρκαγιές όπως αυτή στην Αττική ή στο οικοσύστημα του δάσους της Δαδιάς που οι συνθήκες της βοηθούν να ξεφύγουν. Συμβαίνει σε όλον τον κόσμο κι όχι μόνο στη χώρα μας που κάποιοι ρίχνουν τις ευθύνες στη Νέα Δημοκρατία και στο Κυριάκο Μητσοτάκη».

ΤΟ 112

Πρόσθεσε ότι «άκουσα έναν συμπολίτη μας να μιλάει στην τηλεόραση για τα όσα έζησε στο Μάτι το 2018 που είχαμε 103 νεκρούς. Απώλεια που δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ. Για να μην συμβεί αυτό ποτέ, θα πρέπει η Πολιτεία να έχει πάρει όλα εκείνα τα μέτρα που απαιτούνται για να σώζονται ανθρώπινες ζωές. Η ενεργοποίηση του 112 από τη Νέα Δημοκρατία, αν και κάποιοι το απαξιώνουν, είναι επίτευγμα αυτής της κυβέρνησης. Έλεγε, λοιπόν ο συμπολίτης μας για το Μάτι, ότι τους άφησαν στο Μάτι, ότι τους άφησαν στο έλεος του Θεού. Άρα αυτό είναι κατάκτηση της χώρας μας κι όχι μιας κυβέρνησης που οφείλει να κάνει αυτά που πρέπει να κάνει για τους πολίτες. Κι αυτό κάνει κι ο κόσμος, το βλέπει. Διότι καλύτερο το προλαμβάνειν από το θεραπεύειν. Ακόμη και μια εκκένωση χωριού ή περιοχής είναι καλύτερη από το να θρηνήσουμε θύματα.

Τα ζητήματα εθνικών κρίσεων δεν πρέπει να μπαίνουν στη μέγγενη της κομματικής αντιπαράθεσης. Δεν το θέλουν και οι πολίτες. Η προσέγγιση αυτής της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού, σε αυτήν τη κατεύθυνση κινείται».

Προηγούμενο άρθροΜετα απο παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας τοποθετήθηκαν πινακίδες με τις παραλίες του Παληού
Επόμενο άρθροΤροχαίο δυστύχημα με ένα νεκρό στη Θάσο