“Η Παγκόσμια Ημέρα Αδεσπότων Ζώων δεν προσφέρεται για την αποστολή απλών μηνυμάτων και ανέξοδων επισημάνσεων αναφορικά με την αναγκαιότητα προστασίας των τετράποδων φίλων μας.

Υπενθυμίζει την υποχρέωση μας όχι μόνο να διατηρήσουμε τις οργανωμένες δομές που έχουν στη διάθεσή τους οι δημόσιοι φορείς, αλλά και να ενισχύσουμε, μέσα από την αξιοποίηση οικονομικών πόρων, το πλέγμα των δραστηριοτήτων ουσιαστικής φροντίδας των αδέσποτων ζώων και συνεχούς ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης.

Κινούμενος προς αυτή την κατεύθυνση, ο Δήμος Καβάλας καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη σωστή λειτουργία του κυνοκομείου της Άσπρης Άμμου και πραγματοποιεί στειρώσεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα, σε αγαστή συνεργασία με το Φιλοζωικό Σωματείο Καβάλας “AISOPOS” και την Οργάνωση VETS IN ACTION, ενώ μέσω του προγράμματος Volunteering Activities Solidariry Shelter at Kavala Greece, το οποίο υλοποιεί η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση “ΠΥΘΙΑ”, κατάφερε να βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό τις συνθήκες διαβίωσης των αδέσποτων ζώων στο καταφύγιο του Κρυονερίου.

Παράλληλα, έχει εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση για τη δημιουργία νέου κυνοκομείου στην περιοχή του Ζυγού.

Επιπροσθέτως, μέσα από την ιστοσελίδα Dog’s voice, στηρίζει την ιδέα της υιοθέτησης αδέσποτων σκύλων είτε από τα κυνοκομεία του Δήμου Καβάλας, είτε από φιλοζωικούς συλλόγους, και με πρωτοβουλία του Τμήματος Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων και Ζώων Συντροφιάς του Δήμου Καβάλας, ελέγχει σε καθημερινή βάση τη συμπεριφορά των αδέσποτων ζώων που βρίσκονται σε διάφορα σημεία της πόλης και της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων, μεριμνώντας παράλληλα για τον εμβολιασμό τους.

Η αγάπη, το πραγματικό ενδιαφέρον και ο σεβασμός προς τα αδέσποτα ζώα, συνιστούν δείγμα πολιτισμού για μια σύγχρονη κοινωνία.

Θεωρώ ότι όλοι μαζί μπορούμε να υπηρετήσουμε αυτή τη λογική με απόλυτη συνέπεια”.

Προηγούμενο άρθροΜακάριος Λαζαρίδης: Με το λεύκωμα της Θασιακής Ένωσης Καβάλας βιώνουμε τη συγκινησιακή ένταση της εθνικής μας αφύπνισης
Επόμενο άρθροΗμερίδα απο τον Σύλλογο Τριτέκνων Καβάλας