Μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου οι καταναλωτές μπορούν να κάνουν την αίτησή τους για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Βενζινοπωλών κ. Φώτη Πούλο το επίδομα είναι συγκεκριμένο.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «οι καταναλωτές πρέπει να σπεύσουν, είτε μόνοι τους είτε μέσω των λογιστών, να κάνουν τις αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης. Αυτές λήγουν στις 5 Δεκεμβρίου κι από εκεί και μετά αν κάποιος θα είναι δικαιούχος θα χάσει το επίδομα. Μπορεί, λοιπόν, ο κόσμος να μπει στην εφαρμογή mythermansi κι εφόσον γνωρίζει τους κωδικούς από τον κλειδάριθμο και τα προσωπικά του στοιχεία, είναι κάτι εύκολο που μπορεί να γίνει κι από μόνο του.

Για να μην χρειαστεί να επιστρέψουν χρήματα πίσω, σύμφωνα με αυτά που θα πάρουν, πρέπει να βάλουν τι διπλάσια ποσότητα πετρελαίου σε αξία από αυτήν του επιδόματος. Αν ένας πολίτης λάβει 300 ευρώ επίδομα, πρέπει να βάλει τουλάχιστον 600 ευρώ πετρέλαιο για να μην χρειαστεί να επιστρέψει μέρος του επιδόματος. Εδώ και 3 χρόνια το επίδομα είναι ένα βοήθημα που δεν εξαρτάται από τα λίτρα της αγοράς. Πρέπει να αγοράσει κάποιος το διπλάσιο ποσό σε πετρέλαιο από αυτό του επιδόματος. Επιπλέον επίδομα δεν θα δοθεί. Αν έχει καλυφθεί η αξία του πετρελαίου, δεν θα δοθεί νέο επίδομα. Η αξία του επιδόματος είναι συγκεκριμένη και δεν θα πιστωθούν άλλα χρήματα σε περίπτωση δεύτερης και τρίτης αγοράς. Παλιότερα ήταν ανάλογα με τα λίτρα και τα τετραγωνικά που είχε κάθε σπίτι. Αυτό έχει αλλάξει τα τελευταία 3 χρόνια».

ΕΩΣ 310 ΕΥΡΩ ΕΠΙΔΟΜΑ

Στην Καβάλα αναμένεται μία οικογένεια να πάρει περίπου 300-310 ευρώ ή λίγο παραπάνω. Οπότε τα χρήματα που πρέπει να διαθέσει για να μην επιστρέψει επίδομα είναι πάνω από 600 ευρώ. Αυτήν τη στιγμή υπάρχει η επιδότηση προς τα διυλιστήρια των 25 λεπτών, οπότε αν η μέση τιμή είναι σήμερα στα 1,40 ευρώ το λίτρο, σε διαφορετική περίπτωση θα ήταν στο 1,65. Υπάρχει και η έκπτωση των Ελληνικών Πετρελαίων των 6 λεπτών ανά λίτρο, που αν δεν υπήρχε κι αυτό ο καταναλωτής θα αγόραζε το πετρέλαιο 1,71 ευρώ το λίτρο. Υπάρχουν αυτές οι διευκολύνσεις και οι επιδοτήσεις από πλευράς κράτους και ελληνικών διυλιστηρίων που έχει χαμηλώσει αρκετά την τιμή του καυσίμου. Δεν μας ικανοποιεί αυτή η τιμή αλλά με τα σημερινά δεδομένα, αυτό ενδεχομένως μπορούσε να γίνει κι αυτό έγινε».

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση του Δημάρχου Καβάλας με τον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ τη Δευτέρα, για το θέμα των απογευματινών δρομολογίων
Επόμενο άρθρο“Πρέπει και η ΕΕ να φροντίσει για την υπέρ αλίευση” τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Αλιείας Ανδρέας Καραγιώργης