Η Περιφέρεια συμμετείχε στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia στην Θεσσαλονίκη. Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας κ. Αθανάσιος Τσώνης σημείωσε ότι έγιναν διάφορες επαφές και συμφωνίες με tour operators.

Όπως τόνισε αρχικά “Στην Έκθεση Τουρισμού Φιλοξένια συμμετείχε ως γνωστό η Περιφέρεια ΑΜ-Θ, η οποία έλαβε χώρα το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη. ΄Ήταν μια δυναμική παρουσία της Περιφέρειας στη διάρκεια της έκθεσης, μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τουρισμού σε επίπεδο χώρας” όπως ο ίδιος τόνισε.

Μάλιστα πρόσθεσε ότι “Πολλές ήταν οι συναντήσεις που έγιναν, πολλές ήταν οι επαφές και οι συναντήσεις με tour operator και η Περιφέρεια στο πλαίσιο του στρατηγικού της σχεδιασμού δίδει μεγάλη βάση στον εσωτερικό τουρισμό και στον Έλληνα Τουρίστα που στήριξε σε δύσκολες εποχές τον τουρισμό!

Και φυσικά δύο σημαντικά θέματα που προέκυψαν ήταν μια συνάντηση με την Πρόεδρο του ΕΟΤ κ. Γκερέκου όπου κάναμε μια εκτενή συζήτηση και αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε ένα πρότζεκτ πιλοτικό αναφορικά με την περιοχή μας, το οποίο ονομάζεται “ανθισμένες διαδρομές”!

Σχέδιο που θα αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Εβρου, καθώς η περιοχή διαθέτει λιβάδια λεβάντας, οπότε σε συνεργασία με τον ΕΟΤ και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας προγραμματίζουμε να διοργανώσουμε ένα μεγάλο event με δράσεις που έχουν σχέση με τη γαστρονομία και την μουσική .»

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η Περιφέρεια ΑΜΘ κρατά ακόμη έναν παρθένο χαρακτήρα, δηλαδή δεν έχει αλλοιωθεί από τα μεγάλα μοντέλα τουρισμού που υπάρχουν αυτήν την στιγμή σε άλλες περιοχές της Ελλάδα, με αποτέλεσμα να υπάρχει υψηλή ποιότητα, υψηλή παροχή υπηρεσίας.»

Να σημειωθεί ότι αυτές τις ημέρες στο Σουφλί, το Διδυμότειχο και την Ορεστιάδα, ξεναγούνται τα μεγαλύτερα tour operator της Πολωνίας, της Ιταλίας και της Τουρκίας, προκειμένου να δουν και να κλείσουν συμφωνίες για να φέρουν κόσμο στην περιοχή μας!

ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

Ο κ. Τσώνης αναφερόμενος στον σχεδιασμό για τη νέα τουριστική περίοδο, στάθηκε στον συνδυασμό των τουριστικών πακέτων, στην υπογραφή μνημονίων συνεργασίας, στη Χαρτογράφηση των μονοπατιών, στην ανάπτυξη του τουρισμού για ποδηλάτες και στον τουρισμό για 12 μήνες το χρόνο, με έμφαση στον συνδυασμό του πρωτογενούς τομέα και του τουρισμού, στη γαστρονομία και στην εμπειρία. “Για πρώτη φορά η Περιφέρεια θα συμμετέχει σε τουριστική έκθεση στη Σουηδία, όπου εκεί θα αναδειχθεί η Ελλάδα, ως ο κατάλληλος τόπος για να περάσουν οι κάτοικοι της Βόρειας Ευρώπης το χειμώνα, κάνοντας τις διακοπές τους τότε και μειώνοντας το οικονομικό κόστος που θα δαπανούσαν λόγω της ενεργειακής κρίσης στη χώρα τους” σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ιδιαίτερα για την Ροδόπη, έκανε αναφορά στην αξιοποίηση του Μεγάρου Μουσικής για δράσεις με Βαλκανικό χαρακτήρα, συνέδριο για τον τουρισμό, Μουσικό συνέδριο με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το ΔΠΘ, Φεστιβάλ Νέων Ελλάδας Βουλγαρίας κ.α.

Προηγούμενο άρθροΔράσεις για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών απο τον Σοροπτιμιστικό Όμιλο Καβάλας
Επόμενο άρθροΣε βαρύ κλίμα η τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας λόγω του θανάτου του Παναγιώτη Βελισσάρη