Συμπληρώθηκαν ήδη έξι (6) χρόνια, κι ακόμη να συσταθεί ο Φορέας Διαχείρισης και Αξιοποίησης του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων, που έχει ανακηρυχθεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ!

Ποιος φταίει; Μα η Δημοτική Αρχή, που επί τρία χρόνια δεν προχώρησε ούτε ένα βήμα στην αξιοποίηση ενός τέτοιου τοπόσημου, που είναι ένα τεράστιο αναπτυξιακό “δώρο” που δόθηκε στον Δήμο μας.

Δεν μπορεί η διοίκηση του Δήμου Καβάλας “να κλείνει τα μάτια της” στην οικουμενικότητα των Φιλίππων, που ταυτίζεται με ιστορικά γεγονότα παγκόσμιας σημασίας: την ιστορική Μάχη των Φιλίππων το 42 π.Χ., που άλλαξε την πορεία του αρχαίου κόσμου, αλλά και την άφιξη του Αποστόλου των Εθνών, Παύλου, για πρώτη φορά σε Ευρωπαϊκό έδαφος, με την έναρξη των ιστορικών Περιοδειών του.

Δυστυχώς, αυτά είναι άγνωστα κεφάλαια για τη διοίκηση του Δημάρχου Καβάλας Θόδωρου Μουριάδη, ο οποίος ούτε σχέδιο έχει αλλά ούτε και διάθεση για την τουριστική ανάδειξη του Μνημείου, που μπορεί να αποφέρει υψηλή προστιθέμενη αξία στην ανάπτυξη του Δήμου Καβάλας, και κυρίως της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων.

Οι δημότες μας δεν μπορούν να περιμένουν άλλο. Ούτε οι κάτοικοι του πρώην Δήμου Φιλίππων να συνεχίζουν να δυσφορούν, που ακόμη και εκδηλώσεις του ομώνυμου Φεστιβάλ Φιλίππων διοργανώνονται από τη Δημοτική Αρχή μακριά… από τον φυσικό τους χώρο.

Ο επικεφαλής της παράταξης
Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Μάκης Παπαδόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας

Προηγούμενο άρθροΣυνεχίζεται το έργο στο κεντρικό λιμάνι της Καβάλας
Επόμενο άρθροΠρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος απο τον Ερασιτέχνη ΑΟΚ