Θετικές είναι οι εξελίξεις για το Ειρηνοδικείο Θάσου σε ότι αφορά της ΕΤΑΔ και την μίσθωση του κτιρίου της παλιάς Δ.Ο.Υ. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Γιώργο Γραμμένο η ΕΤΑΔ υπαναχώρησε στις υπερβολικές απαιτήσεις της.

Αρχικά ανέφερε ότι “Είχαμε εξελίξεις όντως. Είναι γνωστό ότι το θέμα της μίσθωσης του Ειρηνοδικείου Θάσου από την ΕΤΑΔ προς το υπουργείο Δικαιοσύνης είχε βαλτώσει διότι δεν περνούσε από το Δ.Σ. της ΕΤΑΔ παρόλο που υπήρχαν θετικές εισηγήσεις από την υπηρεσία.

Κόλλησε στο Δ.Σ. που θεωρούσε βέβαια ότι δεν τους συμφέρει η μίσθωση μόνο μέρους του κτηρίου της παλιάς ΔΟΥ Θάσου προκειμένου να στεγασθεί μόνο το Ειρηνοδικείο.

Αναζητούσαν λοιπόν μισθωτή και για τον πάνω όροφο του κτηρίου. Εμείς ως Δικηγορικός Σύλλογος μιλήσαμε με το Δήμαρχο Θάσου κ. Κυριακίδη που είναι και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας και έδειξε άμεση ανταπόκριση.

Υπέβαλε αίτημα στην ΕΤΑΔ ώστε να μισθώσει ο Δήμος Θάσου τον πάνω όροφο του κτηρίου της παλιάς ΔΟΥ για να προχωρήσει συνολικά το θέμα. Ήρθε απάντηση από την ΕΤΑΔ προς το Δήμο Θάσου με την οποία πράγματι ζητούσαν υπερβολικά μισθώματα πολλών μηνών, εγγυητικές επιστολές και πολλά άλλα και ο Δήμος Θάσου λογικά δεν δέχθηκε κάτι τέτοιο. Έτσι μετά από πιέσεις του υπουργού κ. Παναγιωτόπουλου στην ΕΤΑΔ, έστειλε ένα νέο έγγραφο που κινείται σε σωστά και λογικά πλαίσια”.

Η ΕΓΚΡΙΣΗ

Σύμφωνα με τον κ. Γραμμένο αυτό που απομένει είναι η έγκριση του Δ.Σ. Θάσου για να περάσει και τυπικά το θέμα και στην συνέχεια αυτή η απόφαση του Δ.Σ. μαζί με το αίτημα θα περάσει από το Δ. Σ. της ΕΤΑΔ.

“Νομίζω ότι τα πράγματα είναι ευνοϊκά. Και η μίσθωση στο υπουργείο Δικαιοσύνης να γίνει αλλά και στο Δήμο Θάσου. Αν γίνει αυτό άμεσα μπορούμε να πάμε σε μια υπογραφή των μισθωτηρίων ώστε να ξεκινήσει και το υπουργείο Δικαιοσύνης την εκτέλεση εργασιών που είναι αναγκαίες για να έρθει το κτήριο σε λειτουργική κατάσταση.

Χρειάζονται κονδύλια για επισκευές αλλά αυτό είναι θέμα του υπουργείου Δικαιοσύνης. Αυτό βέβαια είναι θέμα οικονομικό αλλά έτσι θα κάνουμε και την μεταφορά του Ειρηνοδικείου. Θα χρειασθεί πίεση βέβαια και ελπίζω αν όλα πάνε καλά με το νέο δικαστικό έτος μάλλον θα κάνουμε την μεταφορά στο νέο κτήριο αφού βέβαια έχουμε εξασφαλίσει και το προσωπικό.

Υπάρχει έλλειψη προσωπικού και έχει γίνει μια αίτηση για να υπαχθεί στην κινητικότητα ο φορέας και να καλύψει τη δεύτερη οργανική θέση ο φορέας. Ελπίζουμε δημόσιος υπάλληλος να ενδιαφερθεί και να έχουμε δύο υπαλλήλους για να λειτουργήσουν το γραφείο και να σταματήσει η ταλαιπωρία των πολιτών” τόνισε χαρακτηριστικά.

Προηγούμενο άρθροΝΕΣΤΟΣ : Εορταστικό πρωινό με τους ήχους της Φιλαρμονικής
Επόμενο άρθρο“Ο νόμος πρέπει να εφαρμοσθεί για όλους αυτούς που βάζουν φωτιές ανεξέλεγκτα” τόνισε ο Δήμαρχος Νέστου Σάββας Μιχαηλίδης