Στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε ο κ. Πολίτης εκτός από τον τουρισμό, απάντησε στο αν πρέπει να ανησυχούμε για την αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, ενώ αναφέρθηκε και στα προβλήματα που δημιουργούνται στις δημόσιες συμβάσεις λόγω των ανατιμήσεων στα υλικά.

Όπως τόνισε αρχικά «Τουριστικά προμηνύεται ένα λαμπρό καλοκαίρι φέτος. Νομίζω ότι η κίνηση είναι ήδη σημαντική στις τουριστικές περιοχές των Π.Ε. Καβάλας και Θάσου. Θυμίζει καλοκαίρι του 2019, ίσως και περισσότερο θα έλεγα. Όσον αφορά εμάς, όπου εμπλεκόμαστε το κάναμε και θα το κάνουμε. Για παράδειγμα στον κόμβο του Αγίου Ανδρέα οι έξοδοι από Καβάλα προς Άγιο Ανδρέα είναι ανοιχτές, χωρίς διόδια, ενώ έγιναν και οι απαραίτητες ασφαλτοστρώσεις σε συνεργασία με την «Εγνατία Οδό». Ήταν αδιανόητο ο κόμβος που οδηγεί στα πιο τουριστικά σημεία της περιοχής μας να είναι κλειστός. Η παρέμβαση μας ήταν καίρια και νομίζω ότι αυτό το εισπράττουν και οι επαγγελματίες, οι συμπολίτες μας, αλλά και οι τουρίστες που έρχονται και δεν ταλαιπωρούνται με επιπλέον χιλιόμετρα, φεύγοντας με μια καλή εικόνα. Είναι εφικτός στόχος να «πιάσουμε» τα επίπεδα του 2019, αλλά και να τα ξεπεράσουμε»..

ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

Ερωτηθείς για το αν τα αυξανόμενα κρούσματα των τελευταίων ημερών μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα στην τουριστική περίοδο, ο κ. Πολίτης απάντησε ότι «Οι σκληροί δείκτες είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Μειώνονται διαρκώς και από εκεί και πέρα το είχαμε πει ότι η μετάλλαξη «Όμικρον» ήταν το καλό σενάριο που αναμέναμε. Είναι πολύ αποδυναμωμένος ο ιός, θα αποδυναμωθεί περαιτέρω από τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού και νομίζω ότι δεν τίθεται θέμα ανησυχίας από την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων. Πάντα αυτό που κοιτάζαμε ήταν οι σκληροί δείκτες. Αυτή τη στιγμή το Εθνικό Σύστημα Υγείας πιέζεται ελάχιστα, άρα δεν πρέπει να μας τρομάζει ο μεγάλος αριθμός κρουσμάτων. Η λοίμωξη που προκαλεί η «Όμικρον» που κυριαρχεί είναι πολύ ήπια, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων για συμπολίτες μας που ούτως ή άλλως ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Η λοίμωξη αφορά κυρίως το ανώτερο αναπνευστικό και νομίζω ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα».

ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΧΟΠΕΔΗ….

Αναφορικά με το θέμα σημαντικών έργων ασφαλτοστρώσεων που «κόλλησαν» λόγω των ανατιμήσεων στα υλικά, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας δήλωσε ότι «Όσον αφορά τις δημόσιες συμβάσεις γενικότερα, οι ανατιμήσεις στα υλικά είναι ένα γεγονός που μας δημιουργεί μια τεράστια τροχοπέδη στην τέλεση των έργων. Προέκυψε όπως είναι γνωστό θέμα με τις ασφαλτοστρώσεις στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, δύο έργων 1,2 εκ. ευρώ το καθένα, καθώς λόγω των ανατιμήσεων οι ανάδοχοι έκριναν ότι είναι ασύμφορα τα έργα και επί της ουσίας δήλωσαν αδυναμία να τα εκτελέσουν. Όλο αυτό δημιουργεί προβλήματα και μια κατάσταση που πρέπει να αντιμετωπίσουμε και αντιμετωπίζουμε φυσικά με στόχο να πετύχουμε την πιο σύντομη και συμφέρουσα λύση για το ελληνικό δημόσιο γιατί δεν μπορούμε να περιμένουμε. Τα έργα πρέπει να γίνουν, οι ανάγκες είναι μεγάλες. Είμαστε σε καλό δρόμο κυρίως για το ένα έργο που είχε το πρόβλημα».

ΤΑ ΓΕΡΑΣΜΕΝΑ

Σε ερώτηση για το αν το κτήριο της Αντιπεριφέρειας θα αντιμετωπίσει πρόβλημα το φετινό καλοκαίρι λόγω του ενεργειακού κόστους, ο κ. Πολίτης απάντησε ότι «Το κόστος ενέργειας έχει εκτοξευθεί. Ωστόσο εμείς προσπαθούμε να αντέξουμε σε αυτές τις ανατιμήσεις και το κάνουμε η αλήθεια είναι. Τα γηρασμένα κλιματιστικά σε πολλά γραφεία του κτηρίου αντικαθίστανται με νέες μονάδες πολύ πιο αποδοτικές. Νομίζω ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα και επειδή των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, έχουμε προβλέψει αυτήν την κατάσταση και δεν θα αντιμετωπίσουμε σοβαρό πρόβλημα, αλλά θα πάμε καλά όσον αφορά την ενεργειακή μας επάρκεια».

Προηγούμενο άρθροΞάνθη: Οικογενειακό δράμα για πατέρα με 3 παιδιά, 6 μήνες μετά τον θάνατο της μητέρας και συζύγου
Επόμενο άρθροΑυξήθηκαν οι νοσηλείες ασθενών με covid στο Νοσοκομείο Καβάλας σύμφωνα με τον Κ. Κλειτσιώτη