Στο “κόκκινο” ξανά η τουρκική προκλητικότητα, με τον Χουλουσί Ακάρ να βρίσκεται σε παραλήρημα, βάζοντας στο στόχαστρο το Καστελλόριζο, λίγο πριν από την έξοδο του γεωτρύπανου «AbdulHamid Han» στη Μεσόγειο για γεωτρήσεις.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, μιλώντας στο συνέδριο των Τούρκων πρεσβευτών που γίνεται στην Άγκυρα, αναφέρθηκε στην απόσταση του Καστελλόριζου από την Τουρκία, λέγοντας πως είναι μόνο 1.950 μέτρα και οι φοιτητές των στρατιωτικών σχολών μπορούν να κολυμπήσουν μέχρι εκεί.

Μάλιστα αναφερόμενος σε κάποιον Έλληνα υπουργό, που φέρεται να είπε ότι «αν μπορούν ας έρθουν», εκείνος απάντησε «αν θέλει ο Θεός μπορεί να συμβεί κι αυτό».

Επίσης, αναφέρθηκε στα αποστρατιωτικοποιημένα νησιά. Σύμφωνα με τη Hurriyet, ο Ακάρ μιλώντας για τα ελληνοτουρκικά είπε ότι «η εχθρότητα προς την Τουρκία κερδίζει έδαφος στην Ελλάδα. Μιλούν κατά της Τουρκίας για να καλύψουν τις δικές τους αδυναμίες. Δείχνουν ψεύτικες εικόνες, δείχνουν παλιές εικόνες. Λένε “η Τουρκία ετοιμάζεται για επιχείρηση”, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Εμείς λέμε ότι είμαστε δυνατοί, δεν έχουν τίποτα να πουν στο τραπέζι. Λέμε ότι το Αιγαίο πρέπει να είναι θάλασσα φιλίας και τα πλούτη να μοιράζονται μαζί. Ποτέ δεν παραβιάσαμε.»

Προηγούμενο άρθροFuel Pass 2: Μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς σήμερα ή αύριο – Τι είπε ο Σταϊκούρας
Επόμενο άρθροΚαβάλα και Κοζάνη στη «μάχη» για μεγάλη επένδυση 100εκ. € από Γερμανική εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων