Την Τρίτη 31 Μαρτίου 2020 ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων στην οποία επισήμανε τη δύσκολη θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι παραγωγοί και συνεταιρισμοί σπαραγγιών του νομού, έπειτα από την εφαρμογή των μέτρων αντιμετώπισης διασποράς του κορωνοϊού.

Στην επιστολή αναφέρθηκαν λεπτομερώς όλα τα προβλήματα που προέκυψαν μετά την επιβολή των μέτρων καθώς και οι προεκτάσεις αυτών. Συγκεκριμένα, τονίστηκαν τα προβλήματα στον τομέα διεθνών μεταφορών εξαιτίας των οποίων δεν διασφαλίζεται η μεταφορά των ευπαθών αυτών προϊόντων στις ευρωπαϊκές αγορές. Επίσης, επισημάνθηκε η δυσκολία ανεύρεσης εργατικού προσωπικού για τη συλλογή και την επεξεργασία των σπαραγγιών.

Ο κ. Πέτροβιτς, στάθηκε ιδιαίτερα στην τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι παραγωγοί και οι συνεταιρισμοί σπαραγγιών που δραστηριοποιούνται στον νομό Έβρου, οι οποίοι βλέπουν κάθε μέρα ένα μέρος της παραγωγής τους να μένει ασυγκόμιστο και ένα άλλο να παραμένει στα ψυγεία, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς στις διεθνείς αγορές.

Κλείνοντας την επιστολή του ο Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε από τον Υπουργό, να συμπεριλάβει τους παραγωγούς καθώς και τους συνεταιρισμούς σπαραγγιών του νομού στα έκτακτα μέτρα που πρόκειται να λάβει το υπουργείο για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα που πλήττεται από τα μέτρα περιορισμού διασποράς της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πηγή:www.e-Evros.gr

Προηγούμενο άρθροM. Λαζαρίδης | “Να εκδίδονται ηλεκτρονικά οι οικοδομικές άδειες όλων των κατηγοριών”
Επόμενο άρθροΣυνεχίζεται η τραγωδία στην Ισπανία – 809 νεκροί σε μία μέρα