“Λάδι στη φωτιά” ρίχνουν οι Τούρκοι λίγο πριν “πατήσει” στην Άγκυρα ο Αλέξης Τσίπρας. Διαμηνύουν πως θα μιλήσουν για τους… Τούρκους της Θράκης. Το αναλυτικό πρόγραμμα του πρωθυπουργού στην Τουρκία.

Μια «εμπρηστική» δήλωση έκανε ο εκπρόσωπος τύπου του Ερντογάν Iμπραχιμ Καλίν, λίγες μόλις ώρες πριν την επίσκεψη Τσίπρα στην Τουρκία.

Ο Καλίν ανέφερε πως η ατζέντα των συνομιλιών Ερντογάν – Τσίπρα θα περιλαμβάνει «καυτά» θέματα, όπως αυτό των… Τούρκων της Θράκης και των νησιών του Αιγαίου!

Μάλιστα ανέφερε πως οι δηλώσεις Τσίπρα λίγο πριν φτάσει στην Τουρκία τον χαροποιούν, και επεσήμανε πωςη Τουρκία δεν θα δεχτεί τετελεσμένα οπουδήποτε στην Ανατολική Μεσόγειο, «βάζοντας» μέσα προφανώς και την Κύπρο.

Το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα αναχωρήσει αύριο, Τρίτη 5 Φεβρουαρίου, για την Τουρκία, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη.

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει ο Αλέξης Τσίπρας
Τρίτη 5 Φεβρουαρίου

16:00 Άφιξη στο Προεδρικό Μέγαρο και συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας, Fuat Oktay.

16:45 Συνάντηση του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας, Recep Tayyip Erdoğan και εν συνεχεία διευρυμένες συνομιλίες της ελληνικής αποστολής με αξιωματούχους της κυβέρνησης της Τουρκικής Δημοκρατίας.

18:50 Δηλώσεις του Πρωθυπουργού και του Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας προς τους εκπροσώπους του Τύπου.

19:30 Δείπνο παρατιθέμενο από τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας προς τιμήν του Έλληνα Πρωθυπουργού.

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου

09:15 Επίσκεψη και ξενάγηση του Πρωθυπουργού στην Αγία Σοφία.

11:30 Μετάβαση του Πρωθυπουργού στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, όπου αφού ξεναγηθεί θα έχει συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο.

18:30 Συνάντηση του Πρωθυπουργού με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας της Κωνσταντινούπολης στο Σισμανόγλειο Μέγαρο όπου στεγάζεται το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας.

Προηγούμενο άρθροΤην πίτα του έκοψε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακροβουνίου
Επόμενο άρθροΟ Γρηγόρης Βαλτινός τραγουδά για φιλανθρωπικό σκοπό στην Χρυσούπολη