Το χρονικό διάστημα από 21 έως 23 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση των πυροσβεστικών υπαλλήλων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αερολιμένα Καβάλας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας σε πυρκαγιές υγρών καυσίμων, η οποία διεξήχθη σε ειδικά διαμορφωμένο πεδίο ασκήσεων των χερσαίων εγκαταστάσεων επεξεργασίας πετρελαίου της εταιρείας Energean Oil & Gas (Kavala Oil) με έδρα την Νέα Καρβάλη Καβάλας.

Η εκπαίδευση περιλάμβανε ομοιώματα δεξαμενής με βάνα, δεξαμενής σε λεκάνη ασφαλείας, δακτυλίου φραγής σε δεξαμενή πλωτής οροφής, καθώς και άλλα ομοιώματα διαφόρων χώρων των εγκαταστάσεων. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους σε πραγματικές συνθήκες πυρκαγιές (τύπου live fires).

Συνολικά συμμετείχαν 81 πυροσβεστικοί υπάλληλοι, με επικεφαλής τους Επιπυραγούς Κυριάκο Τσακιρίδη και Γεώργιο Μορφίδη, καθώς και τον Βασίλη Τσέτογλου, Διευθυντή Υγείας, Ασφάλειας και Περιβάλλοντος της Energean για την Ελλάδα και την Αδριατική με όλο το επιτελείο του τμήματος Safety.

Προηγούμενο άρθροΔημοσκόπηση δικομματισμού με κερδισμένη τη Νέα Δημοκρατία – Εξαφανίζονται τα «μικρά» κόμματα
Επόμενο άρθροΠρόβλημα θα υπάρξει με την αποστράγγιση των τεναγών των Φιλίππων