Το Επιμελητήριο Καβάλας, μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Στήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, Enterprise Europe Network, σας ενημερώνει για το πρόγραμμα Zero Waste HoReCa, το δίκτυο του οποίου αριθμεί ήδη 500 μέλη. Το Zero Waste HoReCa στοχεύει στη δωρεάν υποστήριξη των επιχειρήσεων του κλάδου καφεστίασης και φιλοξενίας (HoReCa), με στόχο τη μείωση των απορριμμάτων τους και τη σταδιακή προσαρμογή τους στις νέες νομοθετικές απαιτήσεις σε σχέση με την ολοκληρωμένη διαχείριση των αποβλήτων και την κυκλική οικονομία.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται στο πλαίσιο της κοινωνικής πλατφόρμας Zero Waste Future, που αποσκοπεί στην προώθηση της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας, υλοποιείται με την οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος της Coca-Cola (The Coca-Cola Foundation) και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ).
Στο πλαίσιο αυτό όσες επιχειρήσεις το επιθυμούν μπορούν να ενταχθούν -εφόσον το επιθυμούν- στο πρόγραμμα Zero Waste HoReCa για την περίοδο Σεπτέμβριος 2022 – Ιούλιος 2023 και να επωφεληθούν από τα δωρεάν εργαλεία και την εξειδικευμένη υποστήριξη που παρέχονται, με στόχο την υιοθέτηση της ανακύκλωσης και άλλων Zero Waste πρακτικών, ώστε να μπουν σε πορεία μηδενικών απορριμμάτων και εναρμόνισης με τις αρχές της κυκλικής οικονομίας.

Τα δωρεάν εργαλεία του προγράμματος περιλαμβάνουν:
• Διαδικτυακά σεμινάρια για θέματα ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων, ανακύκλωσης και άλλων Zero Waste πρακτικών.
• Εξατομικευμένη καθοδήγηση και υποστήριξη για σχετικά θέματα που αφορούν στις ιδιαίτερες συνθήκες της κάθε επιχείρησης.
• Παροχή Οδηγών Zero Waste Future (σε ηλεκτρονική και έντυπη μορφή) με βέλτιστες πρακτικές ανακύκλωσης, πρόληψης και διαχείρισης απορριμμάτων.
• Παροχή κάδου για τα οργανικά απορρίμματα της κουζίνας (εφόσον στο Δήμο της επιχείρησης πραγματοποιείται ανακύκλωση οργανικών απορριμμάτων).
• Εγγραφή σε διαδικτυακή πλατφόρμα για την εφαρμογή και πιστοποίηση των Zero Waste πρακτικών της επιχείρησης, που θα παρέχει: α) προβολή της επιχείρησης, β) συστηματική καθοδήγηση και συμβουλευτική ως προς την εφαρμογή των πρακτικών Zero Waste, γ) βεβαίωση και αναγνώριση ως επιχείρηση σε πορεία Zero Waste και απονομή σχετικής διάκρισης (Χρυσή, Αργυρή ή Χάλκινη).

Όποια επιχείρηση ενδιαφέρεται να συμμετέχει στη δράση Zero Waste HoReCa, και δεν ανήκει στις επιχειρήσεις HoReCa που συμμετείχαν στην αντίστοιχη δράση τα προηγούμενα χρόνια, έχει τη δυνατότητα να συμπληρώσει τη σχετική αίτηση (εδώ) ή/και για περισσότερες πληροφορίες να επικοινωνήσει με την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης: υπεύθυνη προγράμματος κα Κ. Πελεκάση, τηλ. 6974049363 ή 210 8224481, email: zwhoreca@ecorec.gr

Προηγούμενο άρθροΠέθανε ο ολυμπιονίκης του τάε κβον ντο Αλέξανδρος Νικολαΐδης
Επόμενο άρθροΣύμβουλος του Πρωθυπουργού ο Γιώργος Καλαντζής