Δράση δενδροφύτευσης διοργάνωσε ο Δήμος Νέστου με τους μαθητές των σχολείων της περιοχής. Όπως είπε ο δήμαρχος Νέστου Σάββας Μιχαηλίδης στο πρόγραμμα βιοκλιματικής αναβάθμισης προβλέπονται χώροι σκίασης. Για τον λόγο αυτό οι μαθητές των σχολείων προχώρησαν στην δράση αυτή.

Τα δέντρα που επιλέχθηκαν είναι πλατανομουριές. Η επιλογή έγινε καθώς πρόκειται για ανθεκτικά δέντρα τα οποία σε λίγα χρόνια θα δημιουργήσουν σκιά.

Η δενδροφύτευση περιλαμβάνεται στο πλαίσιο εκτελούμενου έργου του Δήμου Νέστου για την Αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση των πεζοδρομίων του, µε πρόνοια και για τα εµποδιζόµενα άτοµα. Η τεχνική υπηρεσία λαμβάνοντας υπόψη τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού και τις ανάγκες βελτίωσης της καθημερινότητας των δημοτών σχεδίασε την εφαρμογή ενός προγράμματος που χρηματοδοτείται από της Δράσεις περιβαλλοντικού ισοζυγίου 2019-2020 του Πράσινου Ταμείου, προϋπολογισμού 260.400,00€. Θα ακολουθήσει η υλοποίηση και δεύτερου έργου αναβάθμισης πεζοδρομίων και των υποδομών τους, επίσης χρηματοδοτούμενου από το Πράσινο Ταμείο ( Δράσεις περιβαλλοντικού ισοζυγίου 2021), προϋπολογισμού 230.000€.
Τα δέντρα θα φυτευτούν στο αστικό περιβάλλον της Χρυσούπολης. Συγκεκριμένα επιλέχθηκαν οι πλατανομουριές ώστε να τοποθετηθούν στους κοινόχρηστους χώρους της πόλης, στα πεζοδρόμια και τις πλατείες, όπου υπάρχουν διαμορφωμένες θέσεις για φύτευση δέντρων ανάμεσα στις πλακοστρώσεις με αναμονές αρδευτικού δικτύου. Οι πλατανομουριές είναι ανθεκτικά δέντρα και ενδείκνυνται για μεμονωμένες φυτεύσεις αλλά και για δενδροστοιχίες για τη δημιουργία σκιάσεων, βελτιώνοντας τα βιοκλιματικά χαρακτηριστικά των κοινόχρηστων χώρων της πόλης με τη δημιουργία πράσινων διαδρόμων αερισμού και δροσισμού .
Η φύτευση νέων δέντρων, η διαφύλαξη και η αύξηση του πρασίνου, αποτελεί βασικό πυλώνα στις προσπάθειες πολλών χωρών κατά της κλιματικής αλλαγής. Συμβάλλει στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και στον πράσινο μετασχηματισμό των τοπικών οικονομιών.
Η υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων δενδροφυτεύσεων από το Δήμο σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες, καλύπτει την ανάγκη ευαισθητοποίησης και προσαρμογής των τοπικών κοινωνιών στην αντιμετώπιση των αυξανόμενης έντασης και συχνότητας ακραίων καιρικών φαινομένων, ως αποτέλεσμα της εξελισσόμενης κλιματικής αλλαγής.
Σήμερα, το μήνυμα της δενδροφύτευσης σε συνεργασία με τη μαθητική κοινότητα, είναι να κατανοήσουν τα παιδιά τη σημασία της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και συνείδησης για ένα καλύτερο και βιώσιμο μέλλον.
Η ΠΡΟΣΠΆΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΒΆΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΌΧΡΗΣΤΩΝ ΣΥΝΕΧΊΖΕΤΑΙ.

Προηγούμενο άρθροΠαρασχούδης (ξενοδόχοι Θάσου) στο BN: «Όσοι άνοιξαν από νωρίς είναι πραγματικοί ήρωες – Δυσβάστακτο το κόστος λειτουργίας»
Επόμενο άρθροΟλοκληρώθηκε η νέα ράμπα για ΑμεΑ στο δημαρχείο Αλεξανδρούπολης