Οι πολίτες και οι επιχειρήσεις της Καβάλας, έδειξαν για μία ακόμη φορά το ανθρώπινο πρόσωπο τους! Μέσα σε λίγες ημέρες, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Δήμου Καβάλας, πρόσφεραν τεράστιες ποσότητες ρούχων, ειδών προσωπικής υγιεινής, παιδικών τροφών, κουβερτών, παπλωμάτων, υπνόσακων, φαρμάκων και τροφίμων, προκειμένου να βοηθήσουν τους σεισμοπαθείς της Τουρκίας και της Συρίας.

Το πρωί της Τρίτης 14 Φεβρουαρίου, μια ομάδα σαράντα εθελοντών, αφού φρόντισαν να τοποθετήσουν σε χάρτινες κούτες και διάφορες συσκευασίες όλα τα προϊόντα που συγκεντρώθηκαν από την περασμένη εβδομάδα στο Δημαρχιακό Μέγαρο, γέμισαν δέκα φορτηγά του Δήμου Καβάλας!

Στη συνέχεια, η ανθρωπιστική βοήθεια μεταφέρθηκε με δύο νταλίκες στην Κομοτηνή και από εκεί, με ευθύνη της ΠΕΔ και της ΚΕΔΕ, θα ξεκινήσει η διαδικασία της ασφαλούς διανομής της στις περιοχές που χτύπησε ο εγκέλαδος το πρωί της 6 Φεβρουαρίου.

Δήλωση του Δημάρχου Καβάλας Θόδωρου Μουριάδη

“Ο τρόπος με τον οποίο έδειξαν οι καβαλιώτες το ενδιαφέρον τους για τους σεισμοπαθείς της Τουρκίας και της Συρίας, ήταν κάτι παραπάνω από συγκινητικός.

Εκατοντάδες συμπολίτες μας πρόσφεραν μεγάλες ποσότητες τροφίμων, ρούχων και ειδών πρώτης ανάγκης, γεμίζοντας την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και τις εισόδους του Δημαρχείου Καβάλας.

Θέλω να τους ευχαριστήσω θερμά για την ανταπόκριση τους.

Μαζί με τις επιχειρήσεις της περιοχής μας, τους πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης και των τοπικών κοινοτήτων, την ομάδα των εθελοντών της Δομής Φιλοξενίας Προσφύγων και τους συνεργάτες της δημοτικής συμβούλου Έλσας Βακιρτζή, έστειλαν ένα δυνατό ανθρωπιάς και αλληλεγγύης προς πάσα κατεύθυνση”.

Προηγούμενο άρθροEργασίες κοπής και διαμόρφωσης δέντρων και θάμνων που βρίσκονται παραπλεύρως του δρόμου κατά μήκος της Εθνικής Οδού Δράμας – Καβάλας
Επόμενο άρθροΣύμπραξη Τουρισμού Καβάλας – Θάσου: Σύνθεση δυνάμεων για την επόμενη ημέρα του τουρισμού