Καθήκοντα Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού αναλαμβάνει ο Γιάννης Μπρατάκος, στη θέση του Γρηγόρη Δημητριάδη, ο οποίος παραιτήθηκε νωρίτερα.

Ο κ. Μπρατάκος, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ).

Ποιος είναι ο Γιάννης Μπρατάκος

Ο 54χρονος Γιάννης Μπρατάκος σπούδασε Παραγωγή και Διοίκηση και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτική Οικονομία στο London School of Economics & Political Science.

Διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτικό μέλος της εταιρείας Πληροφορικής DD SYNERGY από το 1999, ενώ δραστηριοποιείται στο χώρο της Πληροφορικής και ειδικά στις υπηρεσίες για το λογισμικό SAP από το 1995.

Αποτέλεσε μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΙΚΡΟΓΕΥΜΑΤΑ και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της συμβουλευτικής εταιρείας CAPE CONSULTING.

Από το 2006 στο ΔΣ του ΕΒΕΑ

Εκλέγεται στο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών από το 2006. Τον Δεκέμβριο του 2017 εξελέγη Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΑ αναλαμβάνοντας τα θέματα καινοτομίας, νέων τεχνολογιών, νεοφυών επιχειρήσεων, επενδύσεων και γενικά το οικοσύστημα ελληνικής νεοφυούς επιχειρηματικότητας.

Από τον Φεβρουάριο του 2021, αποτελεί μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Στρατηγικής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Υπηρεσιών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τον Σεπτέμβριο του 2021 εξελέγη Πρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Ο Γιάννης Μπρατάκος είναι διαζευγμένος και πατέρας δύο παιδιών, του Άγγελου και του Αλέξανδρου.

Προηγούμενο άρθροΤι έγινε την περασμένη εβδομάδα στο Cosmopolis festival και τι ακολουθεί
Επόμενο άρθροΔ.Ε.Υ.Α Παγγαίου: Οι ιδιοκτήτες ακινήτων στην παραλία Οφρυνίου καλούνται να συνδεθούν στα εσωτερικά δίκτυα αποχέτευσης