Τον σοβαρό προβληματισμό του εκφράζει ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας κ. Γιάννης Εριφυλλίδης για την κατάσταση του δικτύου του ΟΣΕ στην χώρα μετά και τα τραγικά γεγονότα των Τεμπών.

Όπως ανέφερε “Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν την εθνική τραγωδία ουσιαστικά που συντελέσθηκε στα Τέμπη εδώ και πάνω από 20 χρόνια, όλων όσοι πέρασαν και δεν έλυσαν θέματα τα οποία σε άλλες χώρες είναι λυμένα και δεν τίθενται καν προς συζήτηση.

Και έθεσα και ζητήματα σχετικά με την σύνδεση της Καβάλας με το σιδηροδρομικό δίκτυο. Και καταλήγω και λέω ότι αν είναι να γίνει αυτή η σύνδεση με τον τρόπο που λειτουργεί το υπόλοιπο σιδηροδρομικό δίκτυο και σύστημα της χώρας, καλύτερα να μην γίνει!

Σε εκείνη την συνέντευξη Τύπου (σύσκεψη την ονόμασαν εκείνοι οι ιθύνοντες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που δεν είναι πια στην θέση τους) που έκαναν ουσιαστικά τότε δεν μας μίλησε κανείς για ασφάλεια. Έκαναν λόγο τότε για μονή γραμμή που θα συνδέει τον Αμυγδαλεώνα και την Καρβάλη με την Θεσσαλονίκη και τους Τοξότες ενώ οι οδηγίες της ΕΕ λένε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι ασφαλές.

Μια μονή γραμμή δεν έχει τα εχέγγυα ασφάλειας οπότε πρέπει όταν φτάσουν τα πράγματα με τον ΟΣΕ και ξαναρχίσουν οι συζητήσεις για την σιδηροδρομική σύνδεση της περιοχής μας στο υπόλοιπο δίκτυο αυτά τα θέματα να προταθούν. Εκεί πρέπει οι τοπικοί παράγοντες, Δήμαρχοι, Αντιπεριφερειάρχες, εκεί πρέπει να εστιάσουν έτσι ώστε αυτά τα θέματα να έχουν λυθεί πριν αρχίσει η κατασκευή του δικτύου”.

Προηγούμενο άρθροΚώστας Τσιτσιλικάκης: Όλα όσα συμβαίνουν μας οδηγούν στους δρόμους
Επόμενο άρθροΟλοκληρώθηκε στο Μετρό Συντάγματος η Έκθεση Τροφίμων & Ποτών