Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Δημοτικής Αστυνομίας, Απόστολος Μουμτσάκης και ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Ανατολικής Μακεδονίας, Μάκης Κρεμμύδας, παρουσίασαν την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023 τα σύγχρονα ηχητικά συστήματα που έχουν τοποθετηθεί σε διαβάσεις πεζών με φωτεινούς σηματοδότες, για την ομαλή και ασφαλή διέλευση των ατόμων με προβλήματα όρασης.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΟΥΜΤΣΑΚΗΣ: “Σήμερα γίνεται πράξη το πάγιο αίτημα της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Ανατολικής Μακεδονίας, για την αντικατάσταση των ηχητικών συστημάτων που υπάρχουν στους φωτεινούς σηματοδότες της Καβάλας. Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τα καθήκοντα μας, προσπαθήσαμε να βελτιώσουμε την προσβασιμότητα των Ατόμων με Αναπηρία σε διάφορα σημεία της πόλης. Με τις παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν μέχρι τώρα, καταφέραμε να γίνουμε η πόλη με τα περισσότερα χιλιόμετρα σε οδηγούς όδευσης στην περιοχή μας. Ο αγώνας θα συνεχιστεί με την άντληση νέων πόρων από εγχώρια και διεθνή προγράμματα”.

ΜΑΚΗΣ ΚΡΕΜΜΥΔΑΣ: “Είναι μία ημέρα ιδιαίτερης χαράς για τα άτομα με προβλήματα όρασης, καθώς μετά από αρκετές προσπάθειες της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Ανατολικής Μακεδονίας και των εκάστοτε διοικήσεων του Δήμου Καβάλας, ολοκληρώσαμε την αντικατάσταση των ηχητικών συστημάτων που τοποθετήθηκαν το 2008 από τη διοίκηση του αειμνήστου, Θόδωρου Καλλιοντζή και του πρώην Υπερνομάρχη, Κώστα Τάτση. Τα νέα ηχητικά συστήματα επιτρέπουν την ασφαλή και αυτόνομη διέλευση των ατόμων με αναπηρία στο αστικό περιβάλλον. Η διοίκηση του κ. Μουριάδη, μετά τις πρώτες τοποθετήσεις που έγιναν το 2017 επί της διοικήσεως της κ. Τσανάκα, κατάλαβε ότι έπρεπε να εκσυγχρονιστούν τα συστήματα και προχώρησε στην ικανοποίηση του διαχρονικού αιτήματος της Ένωσης μας. Πρόκειται για μία παρέμβαση που προάγει τον πολιτισμό μας και καθιστά την Καβάλα μια από τις φιλικές πόλεις για τα άτομα με αναπηρία στην ΑΜΘ”.

ΣΗΜΕΙΑ

1️⃣ Βενιζέλου (Μικρός Μύλος – Οργανωτική)
2️⃣ Βενιζέλου (Δημοτικός Κήπος – Λέσχη Αξιωματικών)
3️⃣ Βενιζέλου (Mikel – Φούρνος Σκλαρή)
4️⃣ Βενιζέλου (Πρατήριο καυσίμων Ρωμανίδη – Τριγωνικός κόμβος)
5️⃣ Μητροπολίτου Χρυσοστόμου (Διαχωριστική νησίδα – Ταχυδρομείο / 2 ζεύγη)
6️⃣ Ερυθρού Σταυρού (Ταχυδρομείο – Διαχωριστική νησίδα – Λέσχη Αξιωματικών / 2 ζεύγη)

Προηγούμενο άρθροΑντικατάσταση σχαρών όμβριων υδάτων στο Λιμάνι της Θάσου
Επόμενο άρθροΜετά απο κινήσεις Ν.Παναγιωτόπουλου ενισχύεται το Νοσοκομείο Καβάλας με 3 γιατρούς