ΠΡΟΣ:

Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου,

κ. Κωνσταντίνο Πεφάνη

Καβάλα, 7 Απριλίου 2022

Θέμα: Αίτημα Κατεπείγουσας σύγκλησης Έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας με θέμα «Ενημέρωση και λήψη απόφασης σχετικά με τις εξελίξεις από την επιχειρούμενη κατάργηση του Τμήματος Φυσικής του ΔΙΠΑΕ που εδρεύει στην Καβάλα»

κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,

προέκυψε τις τελευταίες ημέρες ένα πολύ σοβαρό θέμα με την προτεινόμενη κατάργηση του Τμήματος Φυσικής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας (ΔΙΠΑΕ) που εδρεύει στην πόλη της Καβάλας. Η πρόταση αυτή τέθηκε στη Διοικούσα Επιτροπή του ΔΙΠΑΕ από τον Πρόεδρό της και έχει ήδη δημιουργήσει σφοδρές αντιδράσεις στην Πανεπιστημιακή Κοινότητα της πόλης μας.

Επειδή:

  • οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και αναμένεται να ληφθούν τις επόμενες ημέρες πολύ σοβαρές αποφάσεις για το μέλλον του Τμήματος Φυσικής τόσο σε επίπεδο Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας όσο και σε επίπεδο Υπουργείο Παιδείας,
  • οι επιπτώσεις μίας δυσμενούς απόφασης για το Τμήμα Φυσικής θα έχει πολύ σημαντικές αναπτυξιακές και οικονομικές επιπτώσεις για τον Δήμο μας,

για τους λόγους αυτούς αιτούμαστε, με βάση το άρθρο 67 του Ν. 3852/2010 όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 74 του Ν. 4555/2018 και το άρθρο 9 παρ. 1δ, 1στ και 5 του Κανονισμού Εργασιών του Δημοτικού Συμβουλίου, την κατεπείγουσα σύγκληση Έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, με σκοπό τη λεπτομερή ενημέρωση του Σώματος και τη λήψη απόφασης για την αντίδραση του Δήμου Καβάλας απέναντι στην υποβάθμιση της παρουσίας και λειτουργίας των πανεπιστημιακών τμημάτων που εδρεύουν στην Καβάλα.

Θεωρούμε επιβεβλημένη τη συμμετοχή στη συνεδρίαση των μελών της Διοικούσας Επιτροπής του ΔΙΠΑΕ, Δημητρίου Μπαντέκα, Αντιπροέδρου του ΔΙΠΑΕ, και Αθανασίου Μητρόπουλου, ώστε να μας ενημερώσουν για τις εξελίξεις και για την αντίδραση της πανεπιστημιακής κοινότητας της Καβάλας στο θέμα αυτό.

Προτείνουμε η κατεπείγουσα συνεδρίαση να πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 7 Απριλίου 2022, στις 19.00, με μεικτή συνεδρίαση (δια ζώσης και μέσω τηλεδιάσκεψης). Αν αυτό δεν καταστεί δυνατό, προτείνουμε εναλλακτικά η συνεδρίαση να πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 8 Απριλίου 2022, στις 19.00, πάλι με μεικτή συνεδρίαση.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

Με εκτίμηση,

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Βακιρτζή Σαΐα-Έλσα

Βέρρος Αριστείδης

Βογιατζίδης Νικόλαος

Γουνελάς Γεώργιος

Γραμμένος Γεώργιος

Δεληκάρης Σωτήριος

Δρακονάκη Ευαγγελία

Ιγνατιάδης Παναγιώτης

Ιωσηφίδου Αναστασία

Καλανταρίδης Ηλίας

Καλπακίδης Θεμιστοκλής

Κελαϊδάκης Εμμανουήλ

Κουφατζής Χαράλαμπος

Λαζαρίδης Σωτήριος

Μαυρίδης Νικόλαος

Μουρτασάγας Νικόλαος

Μούτλιας Ιωάννης

Ξανθόπουλος Νικόλαος

Παπαδόπουλος Σωτήριος

Παπαδόπουλος Χρυσόστομος

Παππάς Ευάγγελος

Πετρόπουλος Πέτρος

Προυσαεύς Σπυρίδων

Σωτηριάδης Σωτήριος

Τελίδης Περικλής

Τσανάκα Δήμητρα

Τσαπανίδης Αναστάσιος

Τσουρουκίδης Αναστάσιος

Προηγούμενο άρθροΚαθαρισμός του δρόμου στο Δ.Δ Ελευθερών απο τα σκουπίδια που πετάνε οι οδηγοί
Επόμενο άρθροΔιακοπή υδροδότησης στον Αμυγδαλεώνα την Παρασκευή 8/4