kouik-to-facebook-oi-doureioi-ippoi--ta-karkinwmata.w_hr

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, βρίσκεται εκτάκτως στην Ξάνθη για την εξόδιο ακολουθία και την κηδεία του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Γιώργου Παυλίδη.

Πριν από λίγο έκανε την εξής δήλωση:

«Ο Γιώργος Παυλίδης ήταν ένας φίλος. Ο Γιώργος Παυλίδης ήταν ένας εξαιρετικός Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Ο Γιώργος Παυλίδης ήταν ένας Μακεδόνας από τα Γρεβενά, που αγάπησε τη Θράκη πιο πολύ και από την ιδιαίτερη πατρίδα του.

Στις τελευταίες Περιφερειακές εκλογές ήμασταν αντίπαλοι. Εκείνος με τον δικό του συνδυασμό του «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» και εγώ επικεφαλής του συνδυασμού των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΘΡΑΚΗ – ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ».

Ήταν ένας προεκλογικός αγώνας με θέσεις και αντιπαραθέσεις, αλλά μοναδικός σε ευπρέπεια και σεβασμό μεταξύ όλων των συνδυασμών που πήραν μέρος. Χάρη και στον Γιώργο Παυλίδη, δείξαμε το πώς πρέπει να είναι μία προεκλογική αντιπαλότητα σε όλα τα επίπεδα. Εθνικά και Αυτοδιοικητικά.

Όσο διάστημα ήμουν Βουλευτής και Περιφερειακός σύμβουλος είχαμε μία εξαιρετική συνεργασία με απόλυτο αλληλοσεβασμό. Αυτό συνεχίστηκε και από τη θέση μου ως μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου. Ως Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ.

Ποτέ ο Γιώργος δεν μου ζήτησε τα παράλογα. Πάντοτε μου κουβέντιαζε και διεκδικούσε τα αυτονόητα για την ευαίσθητη παραμεθόρια περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Πρέπει να ομολογήσω, ότι ιδιαίτερα για τη Θράκη, αισθανόμουν μία σιγουριά με τον Γιώργο Παυλίδη και κυρίως απέναντι σε όλες τις εθνικές προκλήσεις, που δέχεται η περιοχή από τον Προξενικό παράγοντα.

Τελικά, τα χτυπήματα που δέχθηκε μέσα στην οικογένειά του είναι προφανές, ότι ξεπέρασαν ακόμα και τις τεράστιες δυνάμεις που είχε.

Του εύχομαι καλό ταξίδι και απευθύνω στους οικείους του και τους συνεργάτες του, τα θερμά συλλυπητήρια των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και του Προέδρου μας Πάνου Καμμένου, όλων των στελεχών του συνδυασμού «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΘΡΑΚΗ – ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ και βεβαίως τα προσωπικά μου».

Προηγούμενο άρθροΨήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ
Επόμενο άρθροΡαγδαία επιδείνωση του καιρού